skip to Main Content
5 Tips Voor Inbraakwerend Deurbeslag

5 tips voor inbraakwerend deurbeslag

Voorkom inbraak met goed hang- en sluitwerk

Een inbraak in uw woning of bedrijfspand wilt u natuurlijk koste wat het kost voorkomen. U kunt een alarmsysteem en camera’s installeren om inbrekers af te schrikken. Maar het beste is om ervoor te zorgen dat ongewenste gasten niet binnen kunnen komen. Dat kan door middel van inbraakwerend deurbeslag. Lees hier onze 5 tips voor goed beveiligd hang-en sluitwerk.

1. Kies een slot met veiligheidskeurmerk

Een veilig slot herkent u aan het SKG-keurmerk. Kies voor de beste beveiliging voor een deurslot met minstens twee sterren. In de meeste gevallen is dit een meerpuntssluiting. Die is beter beveiligd dan een eenvoudig steekslot.

2. Kies deurbeslag met kerntrekbeveiliging

De meeste nieuwe sloten zijn al voorzien van een kerntrekbeveiliging. Hiermee voorkomt u dat inbrekers het slot met kracht los kunnen trekken. Oudere huizen hebben vaak nog wel schilden en krukken zonder kerntrekbeveiliging. Deze zijn relatief eenvoudig te saboteren en moet u dus zo snel mogelijk laten vervangen.

3. Laat dievenklauwen aanbrengen

Dievenklauwen voorkomen dat inbrekers de scharnieren van de deur los kunnen draaien. Oude scharnieren hebben alleen een beugeltje dat werd omgebogen. Dit is zeer onveilig! Ook een pen in het scharnier in plaats van een schroef voldoet niet aan de veiligheidseisen. De enige juiste beveiliging is het aanbrengen van dievenklauwen.

4. Versterk de cilinders

Een cilinder met een kerntrekbeveiliging is al een goede stap vooruit. Maar voor echt veilige sloten kiest u voor een extra versterkte cilinder. Deze heeft drie sterren bij het SKG-keurmerk. Deze kunnen niet doorboord worden en breken niet onder druk.

5. Koop raamsluitingen met een slot

Heeft u ramen en deuren die van binnen kunt openen en sluiten met een handgreep? Dan moet u controleren of deze wel goed beveiligd zijn. Het beste is om raamsluitingen te kopen die u op slot kunt draaien met een sleutel.

Door goed deurbeslag te kopen, kunt u de kans op inbraak dus aanzienlijk verkleinen. Wilt u meer tips om inbraak te voorkomen? Lees dan ook ons andere blog over een goed beveiligd huis.

Back To Top