skip to Main Content
5 Tips Voor Een Goed Beveiligd Huis

5 tips voor een goed beveiligd huis

Veilig gevoel in uw woning

Thuis wilt u zich natuurlijk veilig en op uw gemak voelen. Daarom is het belangrijk om uw woning goed te beveiligen door goede sloten, verlichting en camerabewaking te kopen. Wij geven in dit blog 5 praktische tips om ervoor te zorgen dat uw huis altijd goed beveiligd is.

1. Goed slot op de deuren

Inbrekers hebben talloze manieren om het slot van een deur te openen. Een relatief oud slot kan al binnen een minuut geopend zijn! Bij goede sloten duurt het openbreken echter een stuk langer. Dat risico willen inbrekers niet nemen, waardoor ze deuren met goede sloten al snel overslaan. Vervang de oude sloten van uw buitendeuren daarom door sloten met kerntrekbeveiliging. Ook is het verstandig om een anti-inbraakstrip te monteren om flipperen tegen te gaan. Vergeet hierbij niet de achterdeur en de deur van de garage of schuur!

2. Lichten aan

Inbrekers gaan natuurlijk het liefst in het donker aan de slag. Installeer daarom buitenverlichting, bij voorkeur een met sensor om uw woning en tuin te verlichten. Laat ook binnen altijd een lichtje aan wanneer u van huis bent. Zo wekt u de indruk dat u gewoon thuis bent. Dat is een risico dat veel inbrekers niet willen nemen.

3. Camerabewaking

Dan is het ook nog verstandig om goede camerabewaking te kopen. Camerabewaking zelf is geen voorzorgsmaatregel, maar een manier om de dader snel op te pakken wanneer er toch ingebroken wordt. Het is echter wel verplicht om door middel van bijvoorbeeld stickers tegen het raam of muur duidelijk te maken dat uw camerabeveiliging heeft. Dit schrikt inbrekers af.

4. Personen aan de deur

Ontzettend veel inbrekers komen nog gewoon binnen met een praatje aan de deur. Vooral oudere mensen zijn hier wat gevoeliger voor, maar zij zijn zeker niet de enige waarbij dit gebeurd. Maak voor personen die u niet kent niet zomaar de deur open. Een kierstandhouder zorgt ervoor dat de deur maar een klein beetje open kan, waardoor de persoon niet zomaar naar binnen kan.

5. Hulp van de buren

Een goede buur is beter dan een verre vriend. Dat geldt ook voor de beveiliging van uw woning. Vraag uw buren om een oogje in het zeil te houden wanneer u op vakantie bent. Ook is het verstandig om met de wijk een groepsapp aan te maken om verdachte activiteiten te delen en elkaar op de hoogte te houden.

Wilt u persoonlijke hulp met het beveiligen van uw woning? Neem dan gerust eens contact met ons op voor meer informatie.

Back To Top