skip to Main Content
Ervaren Installatiebedrijf Voor Warmtepomp

Ervaren installatiebedrijf voor warmtepomp

Is het al tijd voor een warmtepomp?

Warmtepompen zijn booming, niet zo lang geleden leek het iets voor de verre toekomst. De hoge prijs van een warmtepomp schrok veel mensen af, of ze wilden wel maar ze konden het niet betalen. Dat is inmiddels wel anders. En daarom komt het laten plaatsen van een warmtepomp voor ons allemaal een stapje dichterbij. Een goed moment om te zien of het al tijd is voor het aanschaffen van een warmtepomp en wie u daarvoor in moet schakelen. U leest alles dat u weten moet in dit artikel.

Warmtepomp opeens heel voordelig

Sinds de overheid zijn steun aan de energietransitie heeft toegezegd en de warmtepomp promoot, dalen de prijzen doordat massaproductie op gang is gekomen. Daarnaast zijn er ook subsidies om het nog voordeliger te maken. Ook de gestegen energieprijzen spelen een rol. Doordat de energieprijzen door het dak gaan, als gevolg van de oorlog in Oekraïne, is het voordeliger om uw eigen energie op te wekken. Een warmtepomp speelt hier een belangrijke rol in.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht, bodem of het grondwater. Via een compressor wordt de temperatuur nog eens verhoogd en via een warmtewisselaar afgegeven waar het nodig is. Hierdoor heeft u zowel warm water als verwarming zonder dat u gas hoeft te verstoken. Voor dit proces is natuurlijk wel een beetje stroom nodig. Daarom maken zonnepanelen uw warmtepomp nog voordeliger omdat u dan uw eigen stroom kunt gebruiken.

Op zoek naar een installatiebedrijf?

Voor de aanschaf van een warmtepomp in Apeldoorn, bent u ongeveer 4500 euro kwijt. Met de huidige energieprijzen verdient u dit snel weer terug. Tenminste, als uw huis er geschikt voor is en alles juist wordt aangesloten. Voor een warmtepomp is een goed geïsoleerd huis namelijk een vereiste. Is dit niet het geval? Dan zult u eerst moeten isoleren, anders krijgt u het binnen niet meer warm. Kies daarom altijd voor een ervaren installatiebedrijf voor uw warmtepomp, dat u van vakkundig advies kan voorzien.

Wist u dat ook rolluiken de isolatie van uw huis verhogen?

Back To Top