skip to Main Content
Zo Moet U Een Leisteen Vloer Onderhouden

Zo moet u een leisteen vloer onderhouden

Leisteen vloer op de juiste manier onderhouden

Een leisteen vloer staat prachtig in ieder interieur. Bovendien gaat een natuursteen vloer jarenlang mee. Maar dan is het wel belangrijk dat u deze goed onderhoudt. Daarom leest u hier alles wat u moet weten over het onderhouden en schoonmaken van een leisteen vloer.

Wat is leisteen?

Leisteen komt overal ter wereld voor. Het ontstaat doordat klei onder hoge druk wordt omgevormd tot steen. Dit proces duurt vele jaren. Hierdoor ontstaan de laagjes die zo kenmerkend zijn voor leisteen. Deze natuursteen is erg populair in de vorm van vloertegels, omdat leisteen erg goed is in het geleiden van warmte.

Leisteen vloer onderhouden

Laat een nieuwe leisteen vloer onderhouden door een professional. Natuursteen kan namelijk erg gevoelig zijn voor invloeden van buitenaf. Zorg voor een beschermlaag over de vloer door de leisteen tegels te laten coaten of impregneren. Zo is de vloer beter beschermd tegen water en vuil. Een coating zorgt bovendien voor een mooie glanslaag. Want leisteen is over het algemeen nogal mat. Het impregneren van de vloer zorgt ervoor dat de kleuren nog intenser en stralender worden.

Leisteen vloer schoonmaken

Het schoonmaken van de leisteen vloer is niet heel ingewikkeld. Wel is het belangrijk om regelmatig stof en ander vuil op te vegen. Kleine zandkorrels kunnen namelijk gaan schuren, waardoor krassen ontstaan. En dat zou zonde zijn natuurlijk! Gaat u de vloer dweilen? Pas dan op met het gebruik van zuurhoudende middelen. Producten zoals chloor, allesreiniger of schoonmaakazijn kunnen het oppervlak van de leisteen vloer aantasten. Zijn er toch krassen of vlekken op de vloer ontstaan? Laat de vloer dan reinigen door een specialist.

Vond u dit interessant? Lees dan ook ons blog over het belang van jaarlijks onderhoud om uw vloer lang mooi te houden.

Back To Top