skip to Main Content
Waarom Het Jaarlijks Onderhoud Van Uw Vloer Zo Belangrijk Is

Waarom het jaarlijks onderhoud van uw vloer zo belangrijk is

Laat uw vloer goed onderhouden

Wanneer u een mooie vloer heeft, wilt u daar natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Dat doet u onder andere met goed, dagelijks onderhoud, zoals stofzuigen en eventueel dweilen. Maar dat is niet het enige onderhoud dat uw vloer nodig heeft. Het is namelijk ook nodig om hem (gemiddeld een keer per jaar) goed te (laten) behandelen. In dit blog vertellen we meer over deze behandeling, en waarom het nu juist zo belangrijk is.

Bescherming tegen vuil

Om lang van uw vloer te kunnen genieten, en hem er altijd als nieuw uit te laten zien, is het dus belangrijk om hem goed schoon te houden. Het schoonmaken van de vloer wordt nog makkelijker door hem periodiek te behandelen. De behandeling die uitgevoerd wordt zorgt er namelijk voor dat de vloer beschermd wordt tegen vuil en vocht. Dat kan niet de vloer intrekken, wat ervoor zorgt dat hij makkelijker schoon te maken is, maar ook dat er veel minder snel vlekken op de vloer verschijnen. Dit is dus ontzettend belangrijk om uw vloer er lang als nieuw uit te laten zien.

Voeding voor uw vloer

Een andere reden waarom u uw vloer zou moeten laten onderhouden, is omdat het uw vloer voedt. Dit geldt vooral voor houten vloeren. Die moeten namelijk geolied worden. Door de vloer te oliën, wordt hij beschermd tegen invloeden van buitenaf, en krijgt hij bovendien weer een mooie uitstraling. Bovendien voelt een vloer die geolied is ook weer fijn aan. Wanneer uw houten vloer beschadigd geraakt is, bijvoorbeeld door een kras of een vlek, kunt u de vloer in veel gevallen ook schuren, waarna u hem weer beschermd met olie.

Welk onderhoud heeft uw vloer nodig?

Welke methode van onderhoud er voor uw vloer nodig is, is volledig afhankelijk van het type vloer dat u heeft. Een houten vloer heeft natuurlijk weer heel ander onderhoud nodig dan een vloer van tapijt. Wij raden u daarom aan om u goed te laten informeren over het onderhoud wanneer u een nieuwe vloer koopt. In veel gevallen kunt u het jaarlijks onderhoud gewoon zelf doen. Lukt het u niet om het zelf te doen, of heeft u er geen tijd voor of zin in? Dan kunt u het ook altijd gewoon overlaten aan een specialist.

Wilt u meer weten over het onderhoud van uw vloer? Neem dan gerust eens contact op voor persoonlijk advies.

Back To Top