skip to Main Content

Is het bij u tijd voor een nieuwe teamopstelling?

Werken in een team

Binnen uw bedrijf werkt u samen binnen een team, dat zo goed mogelijk functioneert. Wanneer dat niet het geval is, kunnen er veel problemen binnen uw organisatie ontstaan. Een goede teamopstelling is dan ook essentieel. Maar hoe maakt u nu een goede teamopstelling binnen uw bedrijf? Wij vertellen er in dit blog meer over.

Waarom het niet lekker loopt

Loopt het niet zo lekker binnen uw team? Dat maakt het niet prettig om voor uw bedrijf te werken. Het kan bijvoorbeeld leiden tot vervelende gevolgen, zoals:

  • Collega’s gedragen zich als concurrenten van elkaar, en werken niet goed samen
  • Er is sprake van pestgedrag of (seksuele) intimidatie
  • Uw bedrijf heeft slechte resultaten, zonder dat u dit kunt verklaren
  • Er is groot verloop van uw medewerkers
  • U wordt niet geaccepteerd als teamleider

Hulp met een teamopstelling

Gelukkig kunt u professionele hulp inschakelen voor uw teamopstelling. U gaat dan samen met een professional op zoek naar de oorzaak van het probleem. Wat er precies speelt, wordt helemaal blootgelegd, en de dynamiek binnen uw bedrijf of een specifiek team wordt geanalyseerd. U krijgt inzicht in wat er precies aan de hand. En zeker ook niet onbelangrijk, u krijgt de mogelijkheid om het probleem op te lossen. Dat kan bijvoorbeeld door middel van een training of workshop, organisatieverandering of teambuilding activiteiten.

Activiteiten voor teambuilding

Voor bedrijven zijn er veel verschillende teambuilding activiteiten die uw bedrijf kunnen versterken. Dit is een leuke, informele manier om een hechtere collegiale band te creëren. Bovendien heeft het nog andere bijwerkingen. Kiest u bijvoorbeeld voor teambuilding door middel van een escaperoom? Dan bent u bezig met samenwerking om tot de oplossing van een probleem te komen. Ook uitten de verschillende rollen die uw medewerkers spelen zich duidelijk. Kortom, het is een leuke manier om de band binnen het team te versterken.

Back To Top