skip to Main Content
Wat Moet U Doen Wanneer Uw Slot Bevroren Is?

Wat moet u doen wanneer uw slot bevroren is?

Hulp bij bevroren slot

Wanneer het buiten koud is, en de temperaturen beneden het vriespunt zijn, kan het zomaar gebeuren dat uw slot bevriest. Hoewel het over het algemeen vaker gebeurt bij autosloten, kan het ook goed voorkomen dat het slot van uw woning bevroren raakt. Een bevroren slot gaat heel stroef open en dicht, en in sommige gevallen kan het zelfs voorkomen dat u het slot helemaal niet meer kunt openen en sluiten. Het is mogelijk om meteen een slotenmaker in te schakelen die het probleem oplost. Maar er zijn ook stappen die u zelf kunt nemen. In dit blog vertellen we wat u wel, maar ook wat u vooral niet moet doen bij een bevroren slot.

Gebruik geen warm water

De meest voor de hand liggende oplossing die veel mensen zien wanneer ze te maken hebben met een bevroren slot, is om er warm water overheen te gooien. Het lijkt een logische redenering: door het warme water zal het slot immers ontdooien. Maar het is zeker niet de meest verstandige oplossing, en wordt door slotenmakers dan ook afgeraden. U heeft op korte termijn het gewenste resultaat, maar op de lange termijn zorgt het alleen maar voor nog meer problemen. Het water zorgt er namelijk voor dat het slot in de toekomst nog meer zal bevriezen. Gooi dus geen water over het slot, want u schiet er niets mee op! Ook raden we het gebruik van ‘wondermiddeltjes’ af. Die kunnen het slot namelijk beschadigen.

Los het op met een föhn

De beste oplossing voor een bevroren slot is eigenlijk heel simpel, maar het neemt wel flink wat tijd in beslag. U kunt er het beste voor kiezen om het slot te föhnen. De warme lucht zorgt ervoor dat het ijs gaat smelten. Na verloop van tijd is het slot dus ontdooid. Het gesmolten water wordt meteen weg geföhnd en kan er dus niet voor zorgen dat het slot verder bevriest. Wanneer het probleem verholpen is, adviseren wij om het nog even te behandelen met onderhoudsolie om het weer helemaal soepel te laten lopen.

Heeft u nog handige tips om een bevroren slot juist te voorkomen? Laat het ons weten via het contactformulier!

Back To Top