skip to Main Content
Voor- En Nadelen Van Natuursteen Onderhouden Met Olie

Voor- en nadelen van natuursteen onderhouden met olie

Krasjes op uw natuursteen vloeren

Wanneer u natuursteen heeft laten plaatsen in uw woning, dan is het van groot belang om de natuursteen wekelijks goed bij te houden. Natuursteen is namelijk vrij gevoelig voor krassen. Krasjes worden al gauw gemaakt door middel van stof en zand. Neem daarom wekelijks uw natuurstenen vloer goed af. In dit blog vertellen wij u meer over de werking van olie als bescherming voor uw natuursteen vloer.

Verschillende oliën op de markt

Er bestaan verschillende soorten oliën op de markt die allemaal ‘goed’ zouden zijn voor natuursteen. Helaas werken oliën verschillend per natuursteensoort, hierdoor kan het per steensoort verschillen hoe de bescherming uitpakt. Zo wordt er bijvoorbeeld aangeraden om olijf- of lijnolie te gebruiken. Toch bestaan er genoeg verhalen waarin wordt verteld dat het eindresultaat tegenvalt.

Speciale impregneerolie

Het is verstandiger om speciale impregneerolie voor uw natuursteen te gebruiken. Deze oliën zijn speciaal gemaakt voor natuursteen. Dit speciale oliemengsel kunt u het beste 2 keer per jaar aanbrengen op uw natuursteen. Wanneer u deze olie aanbrengt, geeft u de natuursteen een beschermend laagje.

Matte natuurstenen vloer

Wanneer u een matte natuursteen vloer heeft, raden wij het af om oliën te gebruiken. Olie zorgt er namelijk voor dat uw vloer gaat glanzen. Dit is wat u juist wilt voorkomen met een matte vloer.

Te vroeg uw natuurstenen vloer oliën

Wanneer uw vloer net gelegd is, moet u de vloer enkele weken goed laten drogen voordat u hier een olie beschermlaag op aanbrengt. Wanneer de olie op een vochtige vloer wordt aangebracht kan het vocht in de loop van de tijd voor vervelende vlekken zorgen.

Meer informatie over olie voor natuursteen

Natuursteen onderhoud olie bestaat in verschillende vormen. Het is verstandig om met een natuursteenhandelaar te bespreken welke olie het beste bij uw natuurstenen vloer past. Wilt u liever met ons in contact komen voor advies? Dan kunt u dit contactformulier invullen.

Back To Top