skip to Main Content
Wanneer Stap Je Naar Een Advocatenkantoor?

Wanneer stap je naar een advocatenkantoor?

5 rechtsgebieden waarvoor het vaakst een advocaat nodig is

In welke situaties heb je een advocaat nodig en hoe vind je een advocaat voor jouw zaak en situatie en waarin je vertrouwen hebt. Wanneer stap je bijvoorbeeld advocatenkantoor Oss binnen? Let wel: er is altijd een goede advocaat bij jou in de buurt! Je hoeft dus niet perse naar een advocatenkantoor in Oss.

Wat te doen bij onrecht?

Soms heb je het gevoel dat je onrecht is aangedaan. Dat voelt onprettig en geeft zelfs een gevoel van onmacht. Het liefst wil je er direct iets aan doen. Dat is niet altijd slim om te doen. Zeker niet als je dat zelf wil doen. Ben je bijvoorbeeld het slachtoffer geworden van een ongeval en ben je gewond geraakt? Dat kan blijvende schade opleveren. Maar hoe verhaal je die schade en hoe terecht is dat om te doen? Of ben je getrouwd en wil je partner ervan tussen met behoud van het huis? Of was brand in je huis en wil de verzekering de schade niet vergoeden? Wat is dan slim om te doen?

Advocaat inschakelen

Als het gevoel hebt dat je onrecht is aangedaan, kun je je recht halen. Neem je recht nooit in eigen hand, dat is gevaarlijk. Schakel altijd een advocaat in. Je advocaat is je vertrouwenspersoon en hij of zij bekijkt wat slim is om te doen. Is overleg met de tegenpartij een optie? Dat is de meest veilige weg om je recht te halen en er met de ander uit te komen. Soms heeft de tegenpartij ook een advocaat. Laat beide advocaten dan met elkaar overleggen. Komen zij er niet uit, dan kunnen ze besluiten om naar de rechter te stappen om het gelijk te halen. Dat gebeurt uiteraard altijd in overleg met jou!

Rechtsgebieden die het meest betwist worden

Er zijn 5 rechtsgebieden die het meest betwist worden.

    • Hulp bij letselschade. Bijvoorbeeld bij overlijdenszaken, verkeersongevallen of geweldsmisdrijven.
    • Gezondheidsrecht, hierbij maken we onderscheid tussen relatiegeschillen en medisch tuchtrecht door een medische fout.
    • Verzekeringsrecht. Wanneer je een geschil hebt met je verzekeraar over bijvoorbeeld je reis-, brand- of ongevallenverzekering.
    • Verbintenissenrecht, bijvoorbeeld wanneer je een geschil hebt over een contract.
    • Echtscheiding, bij een relatiebreuk. Hiervoor kun je ook een mediator inschakelen.

Heb jij wel eens een advocaat ingeschakeld? We horen graag waarvoor en waarom. En wat heeft het je opgeleverd? Stuur ons je bericht via het contactformulier op de contactpagina.

Back To Top