skip to Main Content
Wanneer Uw Dak Vernieuwen?

Wanneer uw dak vernieuwen?

Een nieuw dak voor uw woning

Woont u al lang in hetzelfde koophuis, dan heeft u waarschijnlijk binnen aanzienlijke termijn een vernieuwd dak nodig. Maar wanneer is het precies tijd om een dak te vernieuwen? In dit artikel leest u wanneer het tijd is voor een nieuw dak voor uw woning.

Wanneer uw dak vernieuwen?

Om er snel achter te komen of uw dak nog goed is, kunt u een aantal eenvoudige stappen doorlopen. De eerste stap is nagaan hoe oud uw dak is. Is het dak al minstens 15 jaar oud? Dan wordt het zeker tijd om uw dak te laten vernieuwen. Maar ook wanneer u ziet dat er dakpannen zijn verschoven of wanneer u een probleem opmerkt met de isolatie, is het eveneens tijd om uw dak te laten vernieuwen.

Oorzaken van dakschade

Een veel voorkomende reden om uw dak te laten vernieuwen of renoveren is vanwege beginnende of bestaande schade. Deze schade kan op verschillende manieren zijn ontstaan, bijvoorbeeld door:

  • Ouderdom of achterstallig onderhoud
  • Blootstelling aan (extreme) weersomstandigheden
  • Verschoven of gescheurde dakpannen

Gevolgen van schade aan uw dak

Wanneer er schade aan uw dak is ontstaan, kunt u dit het best snel vernieuwen, voordat de situatie een hoop vervelende gevolgen krijgt. Zo kunnen er bijvoorbeeld lekkages ontstaan, die op hun beurt weer kunnen zorgen voor vochtschade binnenshuis. Ook kan schade aan het dak gevolgen hebben voor uw energierekening, omdat de isolerende werking kan worden aangetast en de bovenverdieping niet meer voldoende wordt verwarmd. In het ergste geval kan bij dakschade de constructie van uw woning worden aangetast, waardoor er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. In alle gevallen van vastgestelde schade is het zaak om zo snel mogelijk uw dak te vernieuwen.

Laat uw dak preventief inspecteren

Om toekomstige schade aan uw dak te voorkomen, kunt u uw dak het beste regelmatig preventief laten inspecteren. Een professionele dakdekker kan potentiële zwaktes snel opsporen en u deskundig adviseren over het laten vernieuwen van uw dak. Heeft u snel advies nodig of zelfs een spoedreparatie? Maak dan vandaag nog een afspraak met een dakdekker die uw dak kan vernieuwen in Barneveld.

Heeft u vragen, of wilt u positieve ervaringen met ons delen? Laat het ons gerust weten via ons contactformulier.

Back To Top