skip to Main Content
Hoe Brengt U Zelf Steenstrips Aan?

Hoe brengt u zelf steenstrips aan?

Steenstrips: blikvanger in uw interieur

Steenstrips zijn weer helemaal trendy. Bekleedt u een muur in uw woning met steenstrips, dan wordt dit een echte blikvanger. Zo’n muur is namelijk veel interessanter om naar te kijken dan een glad gestucte, geverfde of behangen muur. De meeste steenstrips hebben een grove, onregelmatige structuur. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en patronen. Wilt u ook wel zo’n blikvanger in uw interieur, maar wilt u kosten besparen? Breng dan de steenstrips zelf op uw muur aan. In dit blog vertellen we u hoe u dit doet.

Benodigdheden voor het aanbrengen van steenstrips

Een goede voorbereiding is het halve werk. Wanneer u de juiste gereedschappen bij de hand heeft, gaat het aanbrengen van de steenstrips al veel sneller. Naast de steenstrips zelf heeft u het volgende nodig:

  • Lijm
  • Lijmkam
  • Tegelsnijder of slijptol
  • Blokkwast
  • Voorstrijkmiddel

Stap 1: Meten is weten

Reken van tevoren uit hoe groot uw wand is. Zo weet u hoeveel steenstrips u ongeveer nodig gaat hebben. Vergeet niet dat er bij het zagen ook reststukjes overblijven. Koop dus niet precies pas, want dan komt u steenstrips tekort.

Stap 2: Voorstrijken

Wanneer u steenstrips op uw muur gaat aanbrengen, is het natuurlijk van belang dat zowel de lijm als de steenstrips goed hechten. Strijk uw wand daarom eerst goed voor met een blokkwast.

Stap 3: Inlijmen

Breng met de getande lijmkam de lijm op twee of drie plekken op de steenstrip aan. Begin vanaf een steunpunt, bijvoorbeeld de vloer, om de eerste rij steenstrips goed te ondersteunen. Smeer de lijm op de muur en duw de strip tegen de muur. Doe dit totdat er lijm tussen de steentjes en aan de zijkant van de steenstrip komt. Haal de lijm aan de zijkanten weg. Snijd de strips eerst op maat, indien nodig. In een ruimte waar het niet vochtig is, is het niet nodig om te voegen. Eventueel kunt u de randen afwerken met siliconenkit.

De mooiste steenstrips kopen

Wilt u zelf uw steenstrips aanbrengen? Dan zult u ze eerst moeten aanschaffen. Gelukkig zijn er in elke kleur, stijl en maat steenstrips verkrijgbaar. Waar heeft u uw perfecte steenstrips gevonden? Laat het ons weten via het contactformulier.

Back To Top