skip to Main Content
Parket En Vloerverwarming

Parket en vloerverwarming

De juiste parketvloer voor uw vloerverwarming

Parket en vloerverwarming

Een lekker warme vloer onder uw voeten wanneer u door de huiskamer loopt, wie wilt dat nu niet? Vloerverwarming en parket kunnen prima met elkaar gecombineerd worden. Wel moet u op een aantal zaken letten wanneer u uw vloerverwaming en parket laat leggen. In dit blog leest u welke parketten en/of andere houtsoorten geschikt zijn voor een vloerverwarming.

Goed informeren bij uw parketzaak

Lang niet alle houtsoorten zijn geschikt voor een verwarmde vloer. Daarom moet u zich goed laten informeren bij uw parketlegger of uw gekozen vloer samen gaat met een vloerverwarming. U kunt beter voor een gelaagd parket kiezen dan voor massieve planken. De parketdelen kunnen het best verlijmd worden aan de ondergrond. Dit voorkomt dat ongewenste luchtlagen ontstaan onder uw vloer. De kans op naden en kieren na het aanleggen van uw vloerverwarming onder uw parket is vrij groot. Let hierbij op de vochtigheid in huis. Meerlaags hout is het meest geschikt voor vloerverwarming.

Parket met een massieve houtlook

Maar waarom is parket van meerlaags hout beter geschikt voor vloerverwarming dan massieve planken? Dit komt doordat meerlaags hout minder gevoelig is voor veranderingen en luchtvochtigheid. Hierdoor gaat u geen hobbels of scheuren zien. Wat u ook kunt doen om alsnog een massieve hout look te krijgen, is kiezen voor multiplanken met een massieve houten toplaag. Hiermee krijgt u wel het uiterlijk van een stevig houten ondergrond, maar krijgt u geen last van de nadelen die u van echt massief hout kan hebben. Ook is dit soort parket is van betere kwaliteit en slijt minder snel. Alleen heeft u wel als nadeel dat de vloer wat duurder is.

Toch een massieve houtsoort in uw interieur

De massieve planken zien er mooi uit in uw interieur. Maar om ze in de realiteit toe te passen op een verwarmde ondergrond is geen goed idee. Door invloed van luchtvochtigheid en temperatuurverschillen kunnen de planken al snel kromtrekken of scheuren. Wilt u toch wel echt gaan voor massieve planken, dan moet u kiezen voor een houtsoort die weinig krimpt. Leg hierbij de vloer altijd zwevend. Welke houtsoorten u in ieder geval niet moet nemen zijn: kersen, noten, essen en beuken. Wilt u graag meer weten over parket? Heeft u ervaring met parket? Deel het met ons!

Back To Top