skip to Main Content

Zonwering tegen licht of warmte

Zonwering tegen licht of warmte

Licht en warmte regelen met zonwering

Als u het zonlicht en de warmte in huis beter wilt regelen, is zonwering écht iets voor u. Met zonwering zorgt u er namelijk voor dat u de zon, zoveel als u wilt, buiten kunt houden. Daarmee zorgt u er ook voor dat de warmte van de zon slechts beperkt uw woning bereikt. Maar welke zonwering is nu beter geschikt voor het regelen van warmte? En welke is beter geschikt voor het regelen van licht? In dit blog leest u over verschillende typen zonwering en waar ze het meest geschikt voor zijn.

Markiezen

Markiezen zijn te herkennen aan de bolle en halfronde vorm. U ziet markiezen vooral aan het exterieur van bruine café’s en restaurants. Doordat markiezen vaak relatief hoog hangen, zijn ze vooral goed voor het regelen van licht. Zodra de zon ’s avonds laag hangt, schijnt deze al snel naar binnen. Tot slot zijn markiezen altijd een mooie en stijlvolle toevoeging aan uw exterieur.

Raamscreens

Raamscreens zijn het type zonwering dat strak langs uw raam omhoog en omlaag bewogen kan worden. Omdat deze dus uw gehele raam kan beslaan, is deze zonwering perfect tegen zowel warmte als zonlicht. Ideaal dus als u beiden zoveel mogelijk wilt weren in huis als u ’s avonds comfortabel een film of serie wilt kijken of nog op uw laptop aan het werk bent.

Uitvalschermen

Net als markiezen hangen uitvalschermen over uw raam heen. Het voordeel van deze zonwering is dat ze relatief laag afgesteld kunnen worden. Zo kunt u met deze zonwering dus zowel licht als warmte goed regelen in huis. Omdat ze verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren en met diverse patronen, is er altijd wel een uitvalscherm te vinden die past bij uw woning en uw persoonlijke smaak.

Verandazonwering

Heeft u een veranda aan huis? Dan is verandazonwering ideaal tegen zowel licht als warmte. Met verandazonwering zorgt u er namelijk voor dat u beschermd bent tegen UV-straling en voorkomt u te hoge temperaturen onder uw veranda of in uw serre. U kunt hierbij kiezen uit verandazonwering die op uw veranda bevestigd wordt of juist eronder.

Zonneschermen

Deze klassieke zonwering is vooral geschikt om het licht in de tuin wat weg te houden. Met deze zonwering kunt u heerlijk beschut in de tuin zitten zonder al teveel licht en warmte. Doordat deze zonwering een generieke uitstraling heeft, past er altijd wel eentje bij uw woning.

Uw zonwering tegen licht of warmte

Met dit blog weet u nu alles over het kiezen van de juiste zonwering tegen licht of tegen warmte. Kies de juiste voor uw woning en uw persoonlijke smaak en voorkeuren.

Heeft u vragen over zonwering? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag verder.

Back To Top