skip to Main Content

Voordelen van een goede airconditioning

Een goede regulatie van de temperatuur

Als eerste moet een goede airconditioning natuurlijk de juiste temperatuur kunnen handhaven, zonder al te veel moeite. Hij zal ervoor zorgen dat de ruimte waar hij staat binnen een redelijke tijd op temperatuur gebracht is. Een goede airco wint het keer op keer in de strijd tegen de buitentemperatuur, enkel en alleen zodat u weer comfortabel bent. Kies daarom naast een goede isolatie altijd voor een kwalitatieve airco.

De gewenste luchtvochtigheid

Van uw airconditioning mag u ook verwachten dat hij de luchtvochtigheid binnen de ruimte in goede banen leidt. Een luchtvochtigheid van tussen de 40 en de 60 procent wordt door mensen als normaal beschouwd. Bij deze luchtvochtigheid ademen wij het makkelijkst. Een hogere of lagere luchtvochtigheid, zal ervoor zorgen dat we meer moeten hoesten en dat we last van onze longen kunnen krijgen. Het is dus belangrijk om te controleren of uw airconditioning hier rekening mee houdt.

De meest gebruikte soorten airco’s

De meest bekende soorten airconditioning zijn: de mobiele airco, de vaste airco en het luchtgordijn. De mobiele airco is erg flexibel, u kunt hem namelijk overal neerzetten en met gemak verplaatsen naar een andere ruimte als u daar zin in heeft. De vaste airco heeft dat voordeel niet, maar deze werkt over het algemeen veel beter dan een mobiele airco. Daarnaast maakt hij vrijwel geen geluid. Het luchtgordijn werkt net wat anders. Deze verkoelt ruimtes niet persé, maar zorgt er vooral voor dat de temperatuur van twee aansluitende ruimtes geen effect op elkaar heeft.

Het energieverbruik

Het is aan te raden om verder te letten op het energieverbruik van uw airconditioning. Als u een airco heeft die zeer effectief is, maar ook zeer veel verbruikt, dan heeft u er in verhouding net zoveel aan als aan een goedkope airco. Kijk altijd goed naar de verhoudingen in prijs en kwaliteit als u op zoek bent naar een goede airconditioning. Het bespaart u namelijk veel geld!

Bent u misschien uw eigen woning aan het bouwen? Dan zitten er vaak direct al zonnepanelen op en is het laten plaatsen van een airco nog aantrekkelijker.

Back To Top