skip to Main Content
Zelf Een Woning (laten) Bouwen

Zelf een woning (laten) bouwen

Waar te beginnen?

Probeer in de huidige woningmarkt maar eens een huis te vinden, dat valt niet mee. Door het kleine aanbod, betaalt u de hoofdprijs voor een woning die waarschijnlijk niet eens naar uw zin is of veel achterstallig onderhoud heeft. Zelf bouwen klinkt misschien als iets voor de rijken, maar wanneer er zoveel overboden wordt, komt het opeens een stuk dichterbij. In dit artikel leest u er alles over.

Denk na over materialen

Natuurlijk wilt u de mooiste materialen gebruiken voor uw droomhuis. Van wandbekleding en de kozijnen tot het sanitair en het dak, overal zit een prijskaartje aan vast. Maak daarom eerst een basisontwerp en vul daarna de materialen in. Zo heeft u een goed kostenoverzicht en kunt u een weloverwogen keuze maken waar u wel en niet dat ene mooie materiaal toe wilt passen.

Weet wat u wilt voordat u een architect bezoekt

Dit basisontwerp heeft u ook nodig wanneer u een architect bezoekt om het ontwerp verder uit te werken. Zo heeft u een leidraad voor het gesprek en kunt u uw wensen duidelijk overbrengen.

Kostenindicatie van de aannemer

De volgende stap is een aannemer vinden. Bezoek er altijd meerdere om prijzen (en ideeën) te vergelijken, want een huis laten bouwen kost veel geld. Een paar procent goedkoper kan veel schelen. Dat kunt u weer mooi in uw inrichting steken! Maar het belangrijkste is de reputatie van de bouwer en het maken van goede afspraken. Zo komt u niet voor vervelende financiële verrassingen te staan.

Kies voor makkelijk en voordelig

Een huis bouwen is veel geregel. Ziet u hier tegenop en wilt u ook nog eens zo voordelig mogelijk uit zijn? Kies er dan voor om een huis te laten bouwen door een bouwbedrijf dat verschillende basismodellen voor woningtypes aanbiedt. Deze kunt u dan naar uw eigen wensen aanpassen. Dit is niet alleen goedkoper omdat u geen architect nodig heeft, maar heeft ook als voordeel dat de bouwontwerpen al zijn goedgekeurd, wat veel tijd scheelt.

Heeft u vragen over dit artikel? Laat het ons weten via het contactfomulier.

Back To Top