skip to Main Content

Zakelijk laden met laadpalen op het bedrijf!

Maak het uw klanten én personeel eenvoudig

Door duurzamer te worden, maken we het leven net een beetje beter voor onszelf en onze omgeving. Als bedrijf loont het ook op meerdere vlakken om duurzamer te worden. Zo is het financieel een goed idee om te investeren in duurzame initiatieven zoals zakelijke laadpalen. Hiermee doet u niet alleen uw klanten een plezier, maar ook uw medewerkers. Bovendien straalt u als bedrijf uit dat u duurzaamheid belangrijk vindt. Hoeveel vliegen hebben we inmiddels in één klap? Lees hier meer over investeren in zakelijke laadpalen.

Als puntje bij paaltje komt

Een zakelijk laadstation kopen is niet eenvoudig. Er is meer dan één soort laadpaal op de markt. Daarom is het belangrijk om te weten op welke aspecten u moet letten bij de aanschaf van een zakelijke laadpaal. Allereerst is het goed om te weten dat de lader van de elektrische auto zich in het voertuig zelf bevindt. Een laadpaal is dus eigenlijk een soort stopcontact. De stroom van het laadstation wordt in het voertuig omgezet in gelijkstroom, waardoor de accu wordt opgeladen. Let op: er kunnen verschillen zijn in de capaciteit van laadpalen. Daarnaast is het ook goed om te achterhalen of u meer baat heeft bij een 1- of 3-fase laadpaal. Lees u dus goed in!

Waarom u een zakelijke laadpaal moet aanschaffen

Waarom zou u als bedrijf investeren in zoiets als een zakelijke laadpaal? Allereerst is een laadpaal een goede vorm van service aan uw klanten. Steeds meer mensen bezitten immers een elektrische auto. Daarnaast zullen uw medewerkers het niet vervelend vinden dat zij hun elektrische auto bij het bedrijf kunnen opladen. Ook laat het zien dat uw bedrijf duurzaamheid serieus neemt en stappen onderneemt. Tot slot kunt u gebruik maken van subsidies en heeft u recht op fiscale voordelen. Uiteraard zijn de kosten van de elektriciteit altijd voor rekening van de gebruiker. Het is dus een relatief kleine investering die u doet, waar u veel voordelen voor terug krijgt.

Een zakelijke laadpaal: wat kost het?

Er is geen vast bedrag voor een zakelijk laadpaal. Dat hangt af van een aantal verschillende factoren die voor elk bedrijf anders kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Het merk en model van de zakelijke laadpaal
  • De keuze voor een standaard of ‘slim’ laadstation
  • De methode van montage van de laadpaal
  • De kosten voor installatie bij uw bedrijf
  • De locatie van montage

U kunt dit in principe allemaal zelf regelen en uitzoeken, maar u bespaart de meeste kosten door een deskundige in te schakelen die weet waar hij het over heeft.

Verduurzamen wordt beloond

Duurzaamheid is een steeds belangrijker onderdeel van onze wereld geworden. De overheid ondersteunt bedrijven die goed voor hun omgeving zorgen. Daarom kunt u bij de aanschaf van een zakelijke laadpaal gebruik maken van verschillende subsidies. Zo is er de Milieu-investeringsaftrek en de Kleinschalige Investeringsaftrek. Meer weten over duurzaam wonen en werken? Lees onze blog over het plaatsen van zonnepanelen op een loods!

Back To Top