skip to Main Content
Hoe Ziet De Toekomst Van Zonwering Eruit?

Hoe ziet de toekomst van zonwering eruit?

Slimme zonwering

In heel veel opzichten in ons leven krijgen we te maken met de digitalisering. Zo ook in onze woning. Denk maar eens aan de smarthome systemen zoals Google Home en Amazon Alexa. Dit wordt ook wel domotica genoemd. In dit blog vertellen we meer over domotica, en zoomen we in op een specifiek aspect: de toekomst van de zonwering, en hoe uw gordijnen zich aan gaan passen aan uw behoeftes.

Wat is domotica?

Onder domotica vallen de verschillende technische uitvindingen die gebruikt kunnen worden om de apparaten in uw woning te verbinden. Het wordt ook wel ‘the internet of things’ genoemd. Als voorbeeld nemen we Google Home. Dit is een apparaatje waarmee u als het ware het hele huis kunt bedienen. U kunt het apparaat een vraag stellen (het zoekt vervolgens het antwoord op via Google), maar u kunt het ook gebruiken om bijvoorbeeld lichten te dimmen, muziek aan te zetten of de verwarming hoger of lager te zetten. Een ander voorbeeld van domotica is de zelfregulerende thermostaat, die ervoor zorgt dat u nooit meer zelf de temperatuur hoeft te regelen. Als u bijvoorbeeld het huis verlaat, gaat de verwarming vanzelf uit, en als u ‘s ochtends onder de douche staat gaat de verwarming beneden aan zodat het er aangenaam warm is.

Digitale zonwering

Een voorbeeld van domotica in een woning, is slimme zonwering. Het is al mogelijk om zonwering aan te sluiten op smarthome systemen, maar er wordt verwacht dat dit in de toekomst nog meer toe gaat nemen. Met slimme zonwering zijn de rolluiken bijvoorbeeld aangesloten op een timer. Wanneer uw wekker ‘s ochtends afgaat, gaan ook de rolluiken omhoog om natuurlijk zonlicht binnen te laten. Zonneschermen worden aangesloten op een sensor die zonlicht detecteert. Schijnt de zon erop, dan gaan de schermen omloog. Schijnt de zon niet meer, dan gaan de schermen automatisch weer omhoog. Slimme zonwering past zich volledig aan aan het moment, en aan uw behoeften.

Wilt u meer weten over domotica, of specifiek over slimme zonwering? Neem dan contact met ons op! Wij vertellen graag meer.

Back To Top