skip to Main Content
Antieke Beelden, Kruisen En Schilderijen Voor Uw Interieur

Antieke beelden, kruisen en schilderijen voor uw interieur

Antieke accessoires als eye-catcher

Wilt u eens iets anders met uw interieur? Of bent u op zoek naar een bepaald item? Denk er dan eens over na om oude beelden, kruisen en schilderijen uit authentieke gebouwen een nieuw leven te geven! In dit blog vertellen wij u meer over bijzondere antieke accessoires die een eye-catcher zullen zijn in uw huis.

Een stukje geschiedenis in uw interieur

Authentieke gebouwen als scholen, kerken en kloosters kunnen in deze tijd niet altijd meer hun rol vervullen en worden dan gesloopt. Vaak worden de bijzondere items uit deze antieke panden gered. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Beelden
  • Kruisen
  • Schilderijen

Deze prachtige items hoeven niet verloren te gaan. U kunt deze stukjes geschiedenis een nieuwe plek geven in uw interieur. Zowel aan antieke als moderne interieurs zullen deze fraaie objecten een uniek tintje geven.

Beelden

Uit voormalige kloosters en kerken komen veel beelden die nog een tweede leven verdienen. Zo verkeren nog veel beelden van engelen bijvoorbeeld in goede staat. Veel mensen vinden engelen mooi, zelfs wanneer ze niet religieus zijn. Ze zijn symbolen van liefde, licht, hoop en bescherming. Daarnaast zijn ze altijd prachtig vormgegeven, al dan niet met attributen. Ook wanneer u voor de kerstperiode interesse heeft in bijzondere beelden voor de kerststal zijn er diverse houten, stenen of zelfs bronzen beelden te vinden. Overigens zijn in authentieke gebouwen niet alleen christelijke beelden, maar bijvoorbeeld ook Boeddha’s of leeuwen te vinden.

Kruisen

Houten of ijzeren kruisen zijn natuurlijk items die vaak in stenen en kloosters te vinden zijn, al dan niet met een afbeelding van Christus. U ziet duidelijk het vakmanschap dat nodig was om het te vervaardigen. Een kruis kunt u aan de muur ophangen, waar het goed in het oog springt. Kruisen die op een sokkel staan, zet u neer op een speciale plek in uw huis. Bijvoorbeeld op een huisaltaar, een plek in huis om aan uw dierbaren te denken.

Schilderijen

Schilderijen en muurschilderingen zijn ook zaken die veel in oude gebouwen voorkomen. In kerken en kloosters gaat het vaak om iconen van een religieus figuur. In andere oude gebouwen kan het om allerlei onderwerpen gaan, bijvoorbeeld over de natuur. Een mooi schilderij verdient natuurlijk een mooie plek in uw interieur, waar het goed opvalt en waar u er dagelijks van geniet.

Een accessoire voor uw interieur

Bent u ook op zoek naar antieke beelden, kruisen of schilderijen voor uw interieur? Of wilt u een antieke accessoire een tweede leven geven? Neem bij vragen contact met ons op via ons contactformulier.

Back To Top