skip to Main Content

Natuursteen behandelen: wat is er mogelijk?

Houdt uw natuursteen lang mooi

Veel mensen denken dat het onderhoud van een natuursteen vloer ontzettend moeilijk is, en kiezen er daarom voor om dit soort vloer niet in hun woning te laten leggen. En dat terwijl ze het misschien erg mooi vinden. Laat u niet afschrikken, want het onderhoud van een natuursteen vloer is niet moeilijk, u moet gewoon goed weten wat u moet doen! Twee factoren zijn hierbij erg belangrijk: op de juiste manier schoonmaken, en het natuursteen laten behandelen. Wij vertellen er in dit blog meer over.

Goed onderhoud in combinatie met behandeling

Ook wanneer u een natuursteen vloer laat behandelen, is het belangrijk om hem goed schoon te houden. Alleen zo zorgt u voor de optimale levensduur, en zorgt u er ook voor dat de vloer lang mooi blijft. Het onderhoud van de vloer is niet moeilijk. U hoeft de vloer enkel regelmatig schoon te maken met een sopje van lauwwarm water en natuurlijke groene zeep. Is de vloer echt heel vuil? Dan kunt u een speciaal product gebruiken om hem schoon te maken (afhankelijk van het soort natuursteen). De reden dat veel mensen denken dat het ingewikkeld is om natuursteen schoon te houden, is omdat er veel niet mag. Zo mag u geen chemische producten op de vloer gebruiken, geen schuurspons gebruiken om hem schoon te maken, mag u geen heet water gebruiken en moet u de vloer meteen drogen.

natuursteen behandelen mogelijkheden

Verschillende manieren van natuursteen behandelen

Het behandelen van de vloer is een a twee keer per jaar nodig. Dit zorgt ervoor dat de vloer beter bestand is tegen vocht en vuil, en dat hij makkelijk schoon te maken is. Er zijn verschillende manieren om een natuursteen vloer te laten behandelen. Welke manier geschikt voor uw vloer, is afhankelijk van het soort natuursteen waar het om gaat. Zo kunt u de vloer laten:

  • kristalliseren
  • polijsten
  • impregneren
  • schuren
  • afslijpen

Laat het behandelen van uw vloer altijd over aan een specialist. Die heeft de juiste apparatuur om de klus te klaren.

Wilt u meer tips en informatie over wonen? Houdt dan onze blog in de gaten, want wij plaatsen regelmatig interessante artikelen over dit onderwerp!

Back To Top