skip to Main Content
Tips Voor Horeca Ondernemers

Tips voor horeca ondernemers

Hoe richt u een sfeervolle horecagelegenheid in?

Heeft u een eigen restaurant, bar, café of kroeg? Of droomt u ervan om hier eigenaar van te worden? Dan heeft u vast al nagedacht over het uiterlijk. Uiterlijk zegt veel, zeker als het om gastvrijheid gaat. Wilt u dat uw gasten op het eerste gezicht verliefd worden? Volg dan onze tips voor het inrichten van uw horecazaak. We geven niet alleen tips over stijl, maar ook over functionaliteit. Want laten we wel wezen: dat het werkt is minstens zo belangrijk als hoe het eruit ziet!

Goede verlichting

Zowel een stijl- als een functionele tip: de verlichting van uw horecazaak kan niet mis zijn. Dit zegt zo veel over de sfeer in uw zaak. Denk dus goed na over het type verlichting dat u op uw locatie wilt gebruiken. Wilt u een donkere pub, een heldere koffietent of een romantisch restaurant? Bepaal de sfeer op basis van het soort horecagelegenheid dat u wilt realiseren.

Comfortabel zitten en staan

U wilt natuurlijk dat uw gasten weer terugkomen. Maak het ze nog comfortabeler dan thuis door voor de juiste stoelen, banken en fauteuils te kiezen. Zo kunnen zij heerlijk ontspannen, terwijl uw koks of barmedewerkers de lekkerste hapjes en drankjes voor ze bereiden. Ga bijvoorbeeld voor barkrukken of een heerlijke luie bank. Zorg wel dat ze tegen een stootje kunnen: er wordt immers gegeten en gedronken!

De toiletten

U kent het wel: u eet in een heerlijk chique restaurant, maar als het tijd is om je te ontlasten, merk je dat de toiletten erg slecht onderhouden zijn of helemaal niet passen bij de rest van de stijl. De eigenaren hebben zich waarschijnlijk vergist in het belang van deze ruimte. Maak niet dezelfde fout! De toiletten van een restaurant moeten hygiëne uitstralen. Bovendien mogen ze ook modern zijn en klasse uitstralen. Daardoor voelen gasten zich op hun gemak.

Keukenapparatuur

Of u nu een viersterrenrestaurant heeft of juist een stamkroeg runt, de keukenapparatuur moet gewoon goed zijn. Alleen dan kunt u uw gasten verwennen met hun favoriete hapjes en drankjes en alles netjes en goed gekoeld houden. Met de juiste koelcel maakt u van uw horecazaak een blijvertje!

Richt u uw horecazaak momenteel in? Laat ons weten hoe u dat ervaart door een bericht te sturen via de contactpagina!

Back To Top