skip to Main Content
Stel De Juiste Woonkamer Samen

Stel de juiste woonkamer samen

Waar alles samenkomt

Uw woonkamer is waar alles in uw huis samenkomt. Hier vindt immers de meeste gezelligheid plaats met de mensen die dicht bij u staan. Zorg er daarom voor dat uw woonkamer helemaal bij u en uw persoonlijkheid past. Lees in dit blog enkele tips voor het samenstellen van de juiste woonkamer!

De juiste bank

Er is niks belangrijker in uw woonkamer dan de bank. Het is waarschijnlijk het eerste dat mensen zien. Meet uw woonkamer altijd goed op voordat u een bank koopt. Zorg ervoor dat deze ook in de juiste kleur en stijl is en past bij uw overige meubels. Vergeet niet dat ook de soort stof belangrijk is voor de uiteindelijke sfeer. Heeft u de bank gekocht? Zet hem dan zo neer dat u en prettig en rustig uitzicht heeft. Zo wilt u bijvoorbeeld niet uitkijken op een rommelige eettafel of een bureau vol met papieren.

Een vloerkleed verbindt

Een goed gekozen vloerkleed brengt alle elementen van uw woonkamer samen. Kies daarom een vloerkleed uit dat qua stof, vorm en kleuren past bij uw woonkamer. Ook dienen uw vloerkleed en uw bank nooit te vloeken met elkaar. De twee moeten elkaar versterken. Ze horen niet te concurreren met elkaar. Zo centreert uw vloerkleed uw hele woonkamer.

Verlichting maakt sfeer

Verlichting past u zowel praktisch als sfeervol toe. Overdag en in de schemering is het vooral handig als u bijvoorbeeld thuis werkt. Maar ‘s avonds is het vooral goed om er sfeer mee te maken. Kies de juiste stijl lampen, kleur licht, positionering en dimfunctie. Vooral het in kunnen stellen van lichtintensiteit helpt met het neerzetten voor de perfecte sfeer van uw woonkamer.

Behoefte aan inspiratie?

Heeft u een perfect op elkaar afgestelde woonkamer? Heeft u nog tips over hoe je het beste een woonkamer samen kunt stellen die u hier mist? Laat ze weten via ons contactformulier.

Back To Top