skip to Main Content
Waarom Kiezen Voor Een Mediator?

Waarom kiezen voor een mediator?

Het belang van een erkend mediator

Er zijn verschillende redenen om een mediator in te schakelen. Veel mensen zoeken hulp van een mediator bij het regelen van een scheiding. Ook bij arbeidsconflicten is mediation heel gebruikelijk. Heeft u een conflict of onderhandeling waar u een bemiddelaar bij nodig hebt? Kies dan wel voor een erkende mediator. Alleen zo komt u op een prettige manier tot een oplossing.

Een goede mediator is niet partijdig

Een goede mediator behartigt de belangen van beide partijen. De mediator kiest dus nooit een kant. Heeft u een bemiddelaar nodig bij een gesprek? Dan is het dus belangrijk om te kiezen voor een onafhankelijke mediator, waar beide partijen zich prettig bij voelen. Laat nooit zomaar een derde persoon aanschuiven als bemiddelaar. Mediation is namelijk echt een vak apart, waarbij enige ervaring gewenst is. Zeker wanneer de gemoederen hoog op kunnen lopen, wilt u een erkend mediator van Resolve Visie aan tafel hebben zitten. Alleen zo komt u op een rustige manier tot een oplossing waar beide partijen zich in kunnen vinden.

Hulp van afspraken vastleggen

Een mediator is meer dan een alleen een gespreksleider. De mediator heeft ook veel kennis van de zaken die geregeld moeten worden, bijvoorbeeld bij een scheiding of een arbeidsonderhandeling. Een erkende mediator kan dus ook in de gaten houden of de afspraken aan alle eisen en voorwaarden voldoen. Daarnaast kan hij of zij ervoor zorgen dat de gemaakte afspraken op de juiste manier worden vastgelegd.

Een erkende mediator heeft een groot netwerk

Een erkende mediator heeft veel ervaring als bemiddelaar. Hierdoor is de mediator onderdeel van een groot netwerk. Heeft u bijvoorbeeld hulp nodig van een financieel adviseur, een relatietherapeut of een andere specialist? Dan kent een mediator vaak wel een adres waar u terecht kunt.

Wilt u hulp bij het vinden van een goede mediator? Neem dan gerust contact met ons op.

Back To Top