skip to Main Content
Krassen Uit Vloer Verwijderen

Krassen uit vloer verwijderen

Zo verwijder je krassen uit je vloer

Natuurlijk wil je je vloer zo lang mogelijk zo mooi mogelijk houden. Maar helaas kunnen er na verloop van tijd krassen in je vloer komen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om krassen die niet te diep zitten ook weer uit je vloer te verwijderen. In dit blog lees je er alles over.

Polijst en behandel de vloer

Pak een schuursponsje en polijst de kras en de plek rondom de kras. Blijf hiermee doorgaan totdat er een gelijkmatig oppervlak ontstaat. Gebruik daarna was, lak of olie om het gepolijste stuk te behandelen. Ga voor het middel waarmee de houten vloer oorspronkelijk was afgewerkt en waarmee je de vloer gebruikelijk onderhoudt. Anders loop je het risico dat je diverse ongewenste tinten in je vloer krijgt.

Camouflage met meubelstift

Met de plek met krassen eerst schoon met een nat en zacht doekje. Stip de doek ongeveer 15 keer aan met een meubelstift. Zorg ervoor dat de meubelstift exact dezelfde kleur heeft als jouw houten vloer. Wrijf in de richting van de houtnerf het vochtige deel van het doekje over de bekraste plek.

Vervang de plank

Is de bekraste plek er écht niet meer uit te krijgen? Dan kun je altijd nog ervoor kiezen om de plank te vervangen. Dit is echter geen simpele klus en we raden je dan ook aan om dit door een specialist te laten doen. Ben je toevallig een handige Harry met veel ervaring met klussen? Dan kun je het zelf proberen. In alle andere gevallen raden we aan een expert in te schakelen of op zijn minst advies van een vakman of vakvrouw te vragen.

Meer tips over hoe je diverse soorten vloeren, zoals marmeren vloeren en natuursteenvloeren schoonhoudt? Neem dan contact met ons op voor advies.

Back To Top