skip to Main Content
Waterontharder Kassa

Waterontharder Kassa

Extra info over de waterontharder in Kassa

Bent u op zoek naar een waterontharder? Dan heeft u wellicht iets meegekregen over de commotie hierover naar aanleiding van de uitzending van het programma Kassa. Er was in dit programma een discussie over of bepaalde soorten waterontharders wel werkten of niet. In dit blog leest u meer over waterontharders en hoe ze werken. Zo kunt u na het lezen van dit blog, een weloverwogen keuze voor uzelf maken.

De werking van een waterontharder

Met een waterontharder verwijdert u kalk uit uw leidingwater. Kalk zorgt er namelijk voor dat uw leidingen verstopt raken en uw vaat een doffe aanslag krijgt. Ook zorgt kalk in bijvoorbeeld uw waterkoker ervoor dat deze harder moet werken om uw water aan de kook moet krijgen. Dit komt doordat de kalk óók verwarmt moet worden. Waterontharders kunnen deze vervelende bijkomstigheden in het leven verhelpen. Een waterontharder kan op diverse manieren werken. Eén hiervan is de zogenaamde magnetische waterontharder. Deze werd bij Kassa kritisch besproken en beoordeeld.

De magnetische waterontharder

In tegenstelling tot de elektrische waterontharders, verwijdert een magnetische waterontharder niet de kalk uit uw water en uw leidingen. Deze waterontharder zorgt er namelijk voor dat het magnesium en het calcium, die samen kalk vormen, niet aan elkaar hechten. De onderdelen blijven echter wel in uw water zitten.

De elektrische waterontharder

Met een elektrische waterontharder wordt door middel van zout de kalk volledig uit uw water en uw leidingen gezuiverd. Dit in tegenstelling tot de magnetische versie die in Kassa werd besproken.

Ga daarom altijd voor een elektrische waterontharder die ook daadwerkelijk de kalk uit uw water verwijdert. Zo geniet u straks van vaat zonder kalkaanslag, schone leidingen, apparaten die niet onnodig energie slurpen en heerlijk zacht water!

Meer weten over de waterontharder bij Kassa besproken? Neem gerust contact met ons op.

Back To Top