skip to Main Content
Het Effect Van Achtergrondmuziek In Cafés

Het effect van achtergrondmuziek in cafés

Goede nummers op de achtergrond

Het effect van achtergrondmuziek in cafés wordt heel vaak onderschat. De invloed van een goed nummer op de achtergrond is erg groot. In dit blog vertellen we meer over deze invloed. Daarna bespreken we de do’s en don’ts van achtergrondmuziek in de horeca.

Invloed van de muziek

Er is veel onderzoek gedaan naar de invloed van muziek in de horeca. Zo is aangetoond dat, wanneer tragere muziek speelt, de mensen langer blijven zitten en meer bestellen. In cafés is dat positief, het zorgt ervoor dat mensen drankjes en hapjes blijven bestellen. Maar in bijvoorbeeld in een fastfoodrestaurant is het belangrijk dat mensen snel eten zodat de tafels snel weer vrijkomen. Maar de invloed van muziek gaat verder: bittere smaken doen het goed bij lage tonen, terwijl mensen zoete smaken juist lekkerder vinden als muziek met hoge tonen speelt. Het effect is vooral groot bij wijn. Bovendien geeft complexe muziek een gevoel van luxe, waardoor mensen bereid zijn meer te betalen.

Do’s en don’ts van horecamuziek

De rol van muziek in uw café is dus heel belangrijk. Daarom geven we een aantal do’s en don’ts over het uitzoeken van muziek:

  • Do: besteedt genoeg tijd om de juiste nummers uit te kiezen, muziek die bij de sfeer in uw café past
  • Don’t: speel de muziek niet te hard, maar ook niet te zacht. Als de muziek te luid is wordt het irritant, terwijl het helemaal geen effect heeft als het te zacht staat
  • Do: zorg dat de persoon die de muziek samenstelt verstand heeft van muziek
  • Don’t: laat u niet leiden door uw eigen smaak, maar kies muziek die echt bij uw café past
  • Do: zorg voor genoeg variatie, zodat de muziek niet voorspelbaar wordt en te erg op de achtergrond verdwijnt
  • Don’t: kies niet alleen voor standaard muziek. Uw gasten mogen best hun telefoon even uit te zoeken om dat lekkere nummer in hun eigen playlist te zetten

Mensen in uw horecazaak houden met leuke muziek is één ding. Maar hoe krijgt u ze in uw zaak? Verdiep u eens in lokale SEO en trek meer klanten naar uw zaak!

Back To Top