skip to Main Content

Welke alcoholtesters zijn er?

Wees een verstandige BOB

Als we de kroeg weer in mogen, is het tijd om op stap te gaan! Je neemt natuurlijk altijd een BOB mee, maar soms drinkt ook die persoon een glaasje mee. Of misschien ben je zelf de BOB en wil je iedereen veilig thuis kunnen brengen, maar kun je één drankje niet laten. Wil je geen boete riskeren en al je vrienden veilig thuis brengen? Dan is het wellicht verstandig om een alcoholtester bij de hand te hebben. Maar wat is er eigenlijk verkrijgbaar op het gebied van alcoholtesters?

Individueel gebruik

Allereerst is een betrouwbare meting belangrijk als je wilt beslissen of je nog kunt deelnemen aan het verkeer. Je kunt het nooit zeker weten zonder een goede alcoholtester. Na een paar drankjes is het wel erg belangrijk om deze weloverwogen keuze te kunnen maken. Er zijn sleutelhanger-testers die met een lampje aangeven of het alcoholpercentage in je bloed te hoog is, maar die zijn minder betrouwbaar dan bijvoorbeeld een wegwerpblaastest. In Frankrijk moet elke chauffeur er zelfs een in de auto hebben!

Semiprofessionele alcoholtesters

Alcoholtesters die het dichtst in de buurt komen van de blaasapparatuur van de politie en toch betaalbaar zijn, zijn de semi-professionele alcoholtesters. Denk hierbij aan hand-held alcoholtesters die worden gebruikt bij grootschalige blaastesten op bijvoorbeeld scholen of sportverenigingen. Doordat de mondstukken verwisseld kunnen worden, kunnen er veel mensen mee getest worden. Deze testers kunnen tot 1500 keer worden gebruikt.

Alcoholtesters van de politie

De meest betrouwbare soort alcoholtesters wordt gebruikt door de politie of andere overheidsinstanties en kost duizenden dollars. De politie heeft deze kwaliteit vaak nodig omdat ze maandelijks duizenden ademtesten uitvoeren. Deze moeten dus tegen een stootje kunnen en altijd nauwkeurig blijven meten. Welke alcoholtester je dus wilt aanschaffen, hangt sterk af van het doel ervan. Is het voor een uitje met je vrienden of is het bedoeld om het personeel op kantoor te testen? Laat ons weten waar je voor gekozen hebt!

Back To Top