skip to Main Content
3 Dingen Waarvoor U Een Rioolservice Inhuurt

3 dingen waarvoor u een rioolservice inhuurt

Ontstoppen, inspecteren en repareren

Is uw riool in Spijkenisse verstopt? Dan is het een goed idee om een rioolservice in te huren. Deze ontstopt uw riool niet alleen, maar kan het ook inspecteren en repareren. Daarvoor kunnen ze moderne technieken inzetten. Wilt u weten hoe ze dat doen? Lees dan snel verder.

1. Ontstoppen

Uw riool kan door verschillende zaken verstopt raken. Oudere woningen hebben vaak smalle leidingen. Het kan ook zijn dat er veel haakse bochten in de leidingen zitten, ook dan loopt het water niet goed door. Tenslotte kan het zijn dat u zonder dat u het doorheeft, zaken doorspoelt die verstopping veroorzaken. Denk aan vochtige toiletdoekjes door het toilet of grove stukken etensresten door de gootsteen. Zelfs dingen die onschuldig lijken, zoals haar en zeepresten kunnen ervoor zorgen dat bijvoorbeeld uw doucheputje verstopt raakt. Al deze dingen kunnen ervoor zorgen dat het water niet goed doorloopt of dat u last krijgt van stankoverlast. In dat geval is het verstandig een rioolservice in te roepen, voordat de problemen verergeren, denk aan een breuk of lekkage.

2. Inspecteren

Als u uw riool wilt laten ontstoppen, is het belangrijk om eerst de oorzaak van de verstopping te onderzoeken. Een rioolservice kan dit doen met camera-inspectie. Dit wordt gedaan met een camera met een speciale sensor om zo haarscherp beeld te ontvangen. Het probleem en de locatie zijn dan duidelijk te onderscheiden. Op deze manier kan verstopping en eventuele schade onderzocht worden zonder het riool open te breken of te graven. Of er lekkage in de riolering zit is met rookdetectie te achterhalen. De rioolservice beschikt over de benodigde apparatuur op het probleem op te sporen.

3. Repareren

Is het probleem in het riool eenmaal gelokaliseerd? Dan kan het gerepareerd worden. In sommige gevallen zal het echter noodzakelijk zijn het geheel te vernieuwen. Installatiemonteurs van de rioolservice kunnen u deze klus uit handen nemen. Vanzelfsprekend weten zij ook raad met kleinere klussen, zoals kleine reparaties aan de afvoer of het aanleggen van een afvoer.

Overige klussen

Een rioolservice kan nog veel meer voor u betekenen. Deze klussen pakken ze ook op:

  • Aanleg van riool
  • Reiniging riool
  • Aanpak rioolstank

Rioolservice inhuren

Wilt u een rioolservice in Spijkenisse inhuren? Huur dan een professional in. Het water zal weer snel doorstromen en de stank zal verdwenen zijn. Problemen worden gelokaliseerd en opgelost. Heeft u onlangs naar tevredenheid een rioolservice ingehuurd? Laat het ons weten via het contactformulier.

Back To Top