skip to Main Content
Wat Is Het Nut Van Een Zwemluier?

Wat is het nut van een zwemluier?

In het zwembad met jouw kleintje

Wat is nu leuker dan om met jouw kleintje lekker te gaan zwemmen? Ook al zal het in het begin nog niet echt zwemmen zijn, je leert jouw kleintje wel om een leuke ervaring met water op te bouwen. En daarnaast leert jouw kleine hoe hij of zij kan blijven drijven. Naast al het plezier is het belangrijk om een goede zwemluier voor hem of haar aan te schaffen. Maar wat is het nut van een zwemluier? Wij vertellen het je in dit blog, lees nu snel verder!

Zwemluier ideaal tegen ‘ongelukjes’

Wanneer jouw kleintje een echte waterrat is, dan mag een goede zwemluier niet missen. Deze wasbare luiers zijn ideaal voor op vakantie of bij babyzwemmen. Een zwemluier kan aangetrokken worden als een ‘gewone’ zwembroek, lekker makkelijk. De elastiekjes om de romp en beentjes zorgen ervoor dat kleine ongelukjes netjes in de luier blijven. De meeste zwemluiers hebben drukknoopjes aan de zijkant, zo kun je de zwemluier makkelijk uitdoen na een ‘ongelukje’.

Zwemluiers voor aan het strand

Naast zwemluiers met drukknoopjes aan de zijkant zijn er ook zwemluiers die je kunt sluiten met klittenband. Dit zie je bijvoorbeeld bij zwemshorts met een geïntegreerde zwemluier. Wanneer je lekker met jouw kleintje naar het strand gaat om daar te genieten van de zee en de zon, dan is deze type zwemluier niet weg te denken.

Moet er iets onder de zwemluier?

Altijd al benieuwd geweest of er nog iets onder de zwemluier moet? Dit is een vraag die wij vaak horen. Het antwoord is nee, dit hoeft niet. De zwemluier is zo ontwikkeld dat dit voldoende is om het zwembad of het strand netjes schoon te houden, en natuurlijk ook jouw kindje!

Meer weten over het nut van zwemluiers?

Let er wel goed op dat de zwemluier zo is ontworpen dat het alleen de ontlasting opvangt, niet de plas. Zouden we het wel op die manier hebben ontworpen, dan zuigt de zwemluier al het water op en zakt het zo van de billen van jouw kindje af. Dat moeten we natuurlijk niet hebben. Heb je nog meer vragen op het gebied van zwemluiers? Wacht dan niet langer en zet jouw vragen in dit contactformulier. Wij geven je graag advies op het gebied van zwemluiers voor jouw kindje.

Back To Top