skip to Main Content
Zo Voorkom Je Een Vechtscheiding

Zo voorkom je een vechtscheiding

Een vechtscheiding voorkomen

Als jij en je partner hebben besloten uit elkaar te gaan is dat natuurlijk nooit leuk. Maar het is alleen maar vervelender als een scheiding een heuse vechtscheiding wordt. Vooral als jullie kinderen hebben, kan dit voor de kinderen erg vervelend en zelfs traumatisch zijn. Hoe zorg je er, in dat geval, voor dat jullie scheiding geen vechtscheiding wordt? In dit blog lees je enkele tips die jou, je partner en jullie kinderen de nodige rust zullen bieden.

Gebruik de kinderen niet als machtsmiddel

Het is helaas iets wat veel gebeurt in vechtscheidingen en iets wat een blijvende impact op kinderen heeft. Vaak krijgen kinderen van de ene ouder te horen wat er mankeert aan de ander en andersom. Kinderen vallen hier letterlijk tussenin. Het is daarom goed om je in het bijzijn van de kinderen niet negatief uit te laten over de ander. Besef je dat je ex net zoveel om de kinderen geeft als jij.

Praat met het gezin over de situatie

De kinderen hebben vaak geen duidelijk beeld bij de situatie en hoe de toekomst er straks uit gaat zien. Zijn de kinderen straks doordeweeks bij hun moeder en in het weekend bij hun vader? Kiezen jullie voor co-ouderschap? Bespreek deze zaken met z’n allen om het proces behapbaar te maken voor de kinderen én voor elkaar als ouders.

Bespaar de kinderen de details

Het ergste nieuws wat kinderen zo’n beetje kunnen krijgen is dat papa en mama uit elkaar gaan. Bespaar de kinderen daarom de details en leg alleen globaal uit waarom jullie uit elkaar gaan. Eventuele zaken over vreemdgaan, mishandeling of alimentatie kun je gerust achterwege laten.

Ga voor goede begeleiding

Vergeet niet dat er geen schaamte zit in het vragen om hulp. Dreigt jullie scheiding een vechtscheiding te worden? Lees dan hier meer over hoe mediation jullie kan helpen.

Heb je nog verdere vragen over mediation? Neem dan gerust contact met ons op.

Back To Top