skip to Main Content
Handige Tips Voor Huis Verkopen

Handige tips voor huis verkopen

4 handige tips om uw huis te verkopen

Eindelijk is het officieel, na lang nadenken heeft u besloten dat u wilt verhuizen. Gefeliciteerd! Nu komt de volgende stap, want u moet er natuurlijk voor zorgen dat u uw huis gaat verkopen. In sommige gevallen gaat dit heel eenvoudig en heeft u binnen een dag al een koper gevonden, maar in de meeste gevallen duurt het verkopen van een huis toch wel wat langer. Dit proces kan voor veel stress zorgen. Daarom geven wij u in dit blog 4 handige tips voor een huis verkopen. Pas deze tips toe en uw huis is zo verkocht!

Tip 1: bepaal een geschikte vraagprijs

U kunt geen woning verkopen zonder een geschikte vraagprijs te bepalen. Zorg ervoor dat de vraagprijs niet te hoog is, want dan zult u minder snel uw huis verkopen. U schrikt hier namelijk potentiële kopers mee af. Maar ga ook niet te laag zitten met uw vraagprijs, want u wilt natuurlijk wel dat uw woning genoeg opbrengt.

Tip 2: promoot de woning

Een huis verkopen is eigenlijk hetzelfde als het verkopen van een product. Met voldoende reclame, lukt het vanzelf om kopers te trekken. Zorg er daarom voor dat u uw woning op verschillende manieren promoot. Hierbij kunt u gebruik maken van Funda, maar ook van sociale media. Hoe meer mensen uw woning zien, des groter is de kans dat er een koper tussen zit. Maak bij de promotie van uw woning altijd gebruik van professionele foto’s. Want beelden zeggen meer dan woorden.

Tip 3: maak uw woning aantrekkelijk voor kopers

Een lelijke woning zal niet snel verkopen. Want zeg nu zelf, als u een woning ziet waar niets is opgeruimd en geen onderhoud heeft plaatsgevonden, kijkt u toch ook verder? Zorg er daarom voor dat uw woning er aantrekkelijk uitziet voor kopers. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door:

  • Achterstallig onderhoud weg te werken
  • Uw woning opruimen en schoonmaken, zowel van binnen als van buiten
  • De muren op te frissen

Tip 4: schakel hulp in

Lukt het niet om uw woning te verkopen? Schakel dan hulp in. En nee, we bedoelen niet de hulp van een makelaar. Makelaars zijn duur en tegenwoordig is het ook heel goed mogelijk om een . Wilt u hier meer over weten? Laat een bericht achter via het contactformulier.

Back To Top