skip to Main Content

Tips voor comfortabele verhuizing

Tips voor comfortabele verhuizing

Minder verhuisstress

Verhuizen kan heel wat stress opleveren. Een goede voorbereiding en een doordacht verhuisplan kunnen veel verlichting brengen. Kunt u ook wel wat verhuistips gebruiken? Lees dan onze tips voor een comfortabele verhuizing.

Voorbereiding

Tip 1: start met een goede voorbereiding. Dit is al het halve werk. Zorg voor genoeg verhuisdozen en vulmateriaal, zoals krantenpapier. Zorg dat de verhuisdozen van goede kwaliteit zijn, zodat ze niet kapot gaan bij gebruik. Maak een schema waarin u de kamers in uw nieuwe woning een cijfer geeft. Voor het inpakken schrijft u het cijfer op de doos. Zo weet u precies waar elke doos heen moet. Bedenk welke spullen u niet mee wilt verhuizen en markeer deze of voer ze van tevoren al af.

Meubels

Het verhuizen van meubels is vaak een extra uitdaging. Passen ze allemaal naar binnen? Demonteren van uw meubels kan daarbij helpen. Pak de onderdelen en schroeven samen in, bijvoorbeeld door ze met tape op het meubel te plakken. Zo raakt u de schroeven niet kwijt en weet u precies bij wel meubelstuk ze horen. Plak beweegbare onderdelen, zoals lades goed dicht of haal ze uit het meubel. Zo voorkomt u schade bij verhuizing.

Extra verhuistips

Tot slot nog wat extra tips voor een comfortabele verhuizing:

  • Begin op tijd.
  • Maak gebruik van een checklist.
  • Houd het gewicht van uw verhuisdoos onder de 20 kilo.
  • Werk schematisch bij het uitpakken, doe kamer voor kamer.
  • Bescherm kwetsbare spullen bijvoorbeeld met handdoeken.
  • Verhuis kleding in vuilniszakken.
  • Houd medicijnen die u tijdens de verhuizing moet innemen apart.

Nog meer tips

Gaat u binnenkort verhuizen? Lees dan deze verhuistips voor een comfortabele verhuizing. Mist u nog belangrijke verhuistips? Stuur ze ons via het contactformulier.

Back To Top