skip to Main Content
Waarop Moet U Letten Bij Een CV Installatie?

Waarop moet u letten bij een CV installatie?

Let hierop bij een nieuwe CV

Het kan zomaar gebeuren dat uw CV ketel plots kapot gaat. Dat is ontzettend vervelend, maar kan helaas wel eens voorkomen. Vooral wanneer u een verouderde CV ketel heeft, kan die op het een gegeven moment begeven. Dan is het wel belangrijk dat u snel voor een reparatie zorgt, want u wilt natuurlijk niet te lang zonder warm water zitten. Bij een verouderde ketel is het nodig om een geheel nieuwe te laten plaatsen. Waarop u precies moet letten bij een CV installatie? Wij vertellen er in dit blog meer over.

Wanneer is een nieuwe CV ketel nodig?

Na ongeveer 14 jaar is het in de meeste gevallen nodig om de CV ketel te laten vervangen. De CV ketel is in dat geval namelijk zo oud, dat u het gaat merken op uw energierekening. Ook is er een grotere kans op storingen. En zonder warm water komen te zitten, is natuurlijk ontzettend vervelend. Dat is dan ook de reden dat mensen kiezen voor een nieuwe CV installatie. Is uw ketel ook aan vervanging toe? Wij vertellen waar u op moet letten.

Hierop letten bij nieuwe CV installatie

Het is belangrijk om op de volgende punten te letten bij een nieuwe CV installatie:

  • Zorg dat u voor een zuinige ketel kiest. U kunt hierbij letten op het label. Er zijn verschillende labels, voor de ketel zelf en voor het tapwater. De labels voor de ketel zelf gaan to A++ en voor het tapwater tot A.
  • Let op de capaciteit van de combiketel. Die heeft namelijk een aparte indeling op de hoeveelheid warm tapwater die hij kan maken. Te weinig doucht niet prettig, en te veel verbruikt onnodig veel gas.
  • Een nieuwe CV installatie is een slim moment om na te gaan of u hem misschien wilt laten verplaatsen.
  • Praat met uw installateur over de afstellingen. Die kunt u helemaal op uw behoeften aan laten passen.
  • Wanneer u een nieuwe CV ketel laat plaatsen, is een nieuwe thermostaat vaak ook een aanrader.

Heeft u nog vragen over CV installatie? Stel ze gerust aan ons via het contactformulier.

Back To Top