skip to Main Content
5 Tips Voor Zelf Afvoer Ontstoppen

5 tips voor zelf afvoer ontstoppen

Probeer dit voordat je rioolbedrijf inschakelt

Vermoedt u dat u een rioolprobleem heeft in uw woning? Dat is natuurlijk super vervelend. Want als het ernstig is, kan dat een flinke kostenpost zijn. Maar u kunt natuurlijk ook altijd het rioolbedrijf bellen proberen te voorkomen door altijd goed uw afvoer te ontstoppen en schoon te houden. Dus voordat u een rioolbedrijf inschakelt, geven we u 5 tips om zelf uw afvoer te ontstoppen.

Wat te doen bij verstopte afvoer?

Raakt de afvoer in de keuken of badkamer verstopt? Dat is onhandig in een compleet huishouden. Dan kunt u ineens niet veel meer doen. Om dat te voorkomen, kunt u gebruik maken van onze tips. een afvoer ontstoppen kan op diverse manieren. Verantwoord, veilig. en zonder gebruik van chemische middelen. Lees hier onze 5 tips.

1. Plopper gebruiken

U kent de plopper wel. Het rare rubberen rode hoedje met de houten steel. Met de plopper kunt u alle sanitaire voorzieningen eenvoudig ontstoppen. Dat doet u als volgt: houd eerst het rubber onder de warme kraan om het flexibeler te maken. Zet het rubber dan recht op de afvoer. Zorg dat er een klein beetje water in de afvoer staat. Beweeg de plopper daarna stevig op en neer. Als het goed is, komt hiermee alle vuil los.

2. Soda met heet water

Werkt de plopper niet goed? Probeer het dan met heet water en soda. Daarmee weekt u vuil en vet in de gootsteen of wasbak goed los. Laat de soda met water een nachtje goed inweken in de afvoer. Controleer de volgende dag of de afvoer weer goed werkt. Zo niet, probeer het dan gerust nog een keer.

3. Ontstoppen met soda en azijn

Soms ontstaat een verstopping door kalkaanslag. Met soda en azijn kunt u kalk oplossen.. Meng in een emmer een pakje soda met een halve liter azijn en giet dit langzaam door de afvoer. Laat het vervolgens een nacht inwerken. De volgende ochtend kunt proberen of de afvoer het weer doet door er een liter heet water doorheen te spoelen.

4. Afwasmiddel als tovermiddel

U kunt ook afwasmiddel proberen om vetresten in een afvoer los te krijgen. Doe wat afwasmiddel in een emmer heet water. Giet dit in de afvoer en laat een halve dag inwerken. Controleer daarna of de afvoer ontstopt is.

5. Sifon goed schoonmaken

Al gedacht aan de sifon onder de wasbak? Ook die kan oorzaak zijn van een verstopping. In de zwanenhals van de sifon hopen zich makkelijk zeep en haren op. Maak dus altijd even de sifon los en maak hem schoon in een heet sopje. Meestal is het probleem dan opgelost.

Afvoer ontstoppen lastig?

Lukt het niet om met bovenstaande tips de afvoer te ontstoppen? Bel in dat geval dan alsnog een ontstoppingsdienst bij u in de buurt. Heeft u nog bruikbare tips om een gootsteen of afvoer te ontstoppen? Zet ze in ons contactformulier. We zien ze graag tegemoet.

Back To Top