skip to Main Content
Steiger Huren Regio Doetinchem

Steiger huren regio Doetinchem

Steiger huren in de regio Doetinchem

Welke soort steiger heeft u nodig?

Zoekt u een steiger voor uw bouwproject in regio Doetinchem, zodat u veilig op hoogte kunt werken? Dan is het goed om te weten dat er niet één soort steiger bestaat, maar verschillende soorten. Het is daarom belangrijk dat u de juiste kiest. Welke dat is, is afhankelijk van de werkzaamheden die u uit wilt (laten) voeren. In dit blog gaan we verder in op de zaken waar u rekening mee dient te houden wanneer u een steiger huurt voor uw project in de regio Doetinchem.

Welke klus wilt u klaren?

Om te bepalen welke steiger u nodig heeft, moet u weten welke werkzaamheden uit wilt voeren en is afhankelijk van de werkzaamheden en de omgeving waar de steiger komt te staan. Houdt daarom altijd rekening met de volgende drie zaken:

1. Draaggewicht steiger

De aard van de werkzaamheden is van grote invloed op de benodigde draagkracht van de steiger. Bij bijvoorbeeld schilderwerk zijn dit alleen uzelf en een pot verf. Bij constructiewerkzaamheden of het leggen van een pannendak, komt daar het gewicht van gereedschappen en bouwmateriaal nog bij. En waarschijnlijk ook nog extra mensen. Houdt u daar geen rekening mee? Dan loopt u het risico om de steiger te overbelasten, met alle gevolgen van dien.

2. Met of zonder wielen

Blijft u op één plek met de steiger? Of moet u hem kunnen verplaatsen? In het laatste geval kunt u het beste een steiger met wielen huren. Die kunt u eenvoudig zelf verplaatsen. Zo bent u in staat om met een kleine steiger een groot bereik te hebben.

3. Dubbelcheck de hoogte van de steiger

Het volgende klinkt als iets wat niet fout kan gaan, maar toch gebeurt het regelmatig: het huren van een steiger met de verkeerde hoogte. Zowel te hoog als te laag komt voor. Natuurlijk kunt u altijd onderdelen bijhuren, maar daar moet u het steigerverhuurbedrijf vaak extra voor laten rijden. En dat doen ze helaas niet voor niets. Dubbelcheck daarom altijd de hoogte die u nodig heeft.

Er is een steiger voor elke klus

Om veilig op hoogte te kunnen werken, is het belangrijk om altijd de juiste steiger te gebruiken. Zo kan een steigerverhuurbedrijf u onder andere voorzien van een:

  • Daksteiger
  • Rolsteiger
  • Trappentoren
  • Enkele hefsteiger
  • Dubbele hefsteiger

Overleg bij twijfel met het steigerverhuurbedrijf

Wilt u een steiger huren in de regio Doetinchem? Zorg er dan voor dat u helder voor ogen heeft welke werkzaamheden u uit wilt voeren en hoe u dat wilt aanpakken. Dan kunt u in overleg met de verhuurder bepalen welke steiger het meest geschikt is. Bijvoorbeeld wanneer u een zelfbouwloods in elkaar wilt zetten.

Back To Top