skip to Main Content
Organiseer Thuis Een Leuke Italiaanse Avond

Organiseer thuis een leuke Italiaanse avond

Lekker tafelen in Italiaanse sferen

Zoek jij nog een leuk idee voor een fijne thema-avond? Kies dan eens voor een Italiaanse avond met lekker Italiaans eten, fijne Italiaanse muziek en aankleding. En weet je wat het fijne daaraan is? Je organiseert het eenvoudig thuis, dus je hoeft de deur er niet voor uit. Wel zo makkelijk toch?

Lekker Italiaans eten

Denk je aan Italië, dan denk je natuurlijk aan lekker eten! Van lekkere pasta’ s tot pizza, gnocchi en risotto. Wie lust er niet iets uit dat lijstje? Als je het helemaal juist wil doen, bestel je jouw Italiaanse gerechten naar keuze bij een echte Italiaanse webshop, of een webshop die zijn producten vanuit Italië importeert. Stel op die manier een echte Italiaanse eettafel samen met lekkere drankjes erbij, zoals Limoncello, Anisette of natuurlijk een heerlijke Italiaanse wijn. Sluit je Italiaanse diner bijvoorbeeld af met een lekkere dessertwijn of een aangenaam digestief.

Sfeervolle Italiaanse muziek

Tijdens een Italiaanse avond mag Italiaanse muziek natuurlijk niet ontbreken. Denk hierbij aan artiesten zoals Andrea Bocelli, Laura Pausini en ​​Mina Anna Mazzini. Je kunt ook gaan voor soundtracks van bekende films met uiteenlopende (Italiaans geïnspireerde) muziek. Denk aan de filmmuziek van bijvoorbeeld The Godfather en Goodfellas. Pak je het liever klassiek aan? Ga dan voor de mooie klassieke muziek van topcomponisten zoals Vivaldi of Salieri.

De juiste aankleding

Als kers op de taart is de juiste aankleding natuurlijk ook van belang. Denk hierbij aan:

  • De kaart van Italië op de menukaart
  • Italiaanse vlaggetjes
  • Afbeeldingen van schilderijen van Leonardo da Vinci
  • Rood-wit geblokte servetten
  • Basilicum plantjes
  • Kaarsen op tafel

Deze ideeën helpen ongetwijfeld met het organiseren van een gezellige Italiaanse topavond. Salute!

Behoefte aan meer inspiratie? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier.

Back To Top