skip to Main Content
Voor- En Nadelen Van Een Bestelde Taxi En Straattaxi

Voor- en nadelen van een bestelde taxi en straattaxi

Verschillen tussen bestelde taxi en straattaxi

Heeft u een taxi nodig? Dan kunt u kiezen om er vooraf een te reserveren. Maar het is ook mogelijk om in een straattaxi te stappen die al klaar staat. Voor beide opties zijn voor- en nadelen. Wanneer u een taxi wilt hebben, kunt u deze aan elkaar afwegen om te kijken of u van tevoren al een taxi bestelt. In dit blog vertellen we meer over de voor- en nadelen van een straattaxi ten opzichte van een taxi die u vooraf bestelt.

Alles vooraf geregeld

Wanneer u alles van tevoren goed geregeld wilt hebben, en u zich geen zorgen wilt maken over uw vervoer, is het verstandig om de taxi vooraf te reserveren. In veel gevallen kunt u gewoon een contactformulier op de site van de vervoerder invullen, en is het zo verder geregeld. Maar u kunt ook telefonisch een taxi reserveren. Zonder gedoe stapt u op de dag in kwestie in de taxi. Maar u kunt niet altijd vooraf weten op welk tijdstip en waar u de taxi precies nodig heeft. Stelt u zich bijvoorbeeld voor, u bent op het station en komt er dan achter dat uw trein vertraging heeft, of zelfs helemaal niet rijdt. Maar u wilt wel op tijd weer thuis zijn. Dan heeft u misschien geen zin om een taxiservice te bellen en te moeten wachten. In dat geval kunt u gewoon in een straattaxi stappen.

Betrouwbare vervoerder

Wanneer u online een taxi bestelt, kunt u de reviews bekijken en ervoor zorgen dat u een betrouwbaar taxibedrijf inschakelt. Bij een straattaxi is dat niet altijd duidelijk. U kunt wel op de volgende punten letten om zeker te zijn dat de straattaxi waar u instapt betrouwbaar is. Die punten zijn:

  • Heeft de taxi een blauwe kentekenplaat? Als hij geel is, gaat het om een illegale taxi
  • De chauffeur moet een boordcomputer hebben waarop rustperioden en werktijden zijn aangegeven
  • Een legale taxichauffeur heeft altijd een chauffeurspas waarmee hij of zij zich kan identificeren
  • De chauffeur is niet altijd verplicht om een ritbon te printen, maar moet dit wel doen als u daar specifiek om vraagt

Gebruik maken van extra service

Ten slotte kunt u nog gebruik maken van extra services wanneer u gebruik maakt van een taxi die u vooraf reserveert. Dat zijn speciale voorzieningen, of voordelige prijzen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Luchthavenvervoer voor een voordelige vaste prijs
  • Wanneer u met meerdere mensen reist kunt u kiezen voor een busje
  • Zakelijk vervoer
  • Trouwvervoer
  • Zorgvervoer

Waar gaat uw voorkeur naar uit, een straattaxi of een taxi die u vooraf reserveert? Neem contact op en laat het ons weten!

Back To Top