skip to Main Content
Het Geheim Van Samenwonen: Creëer Een Thuisgevoel Voor Jullie Allebei

Het geheim van samenwonen: creëer een thuisgevoel voor jullie allebei

3 tips voor een gezamenlijke inrichting

Samenwonen met uw partner is niet altijd even makkelijk. Er moeten dingen geregeld worden, en het is een tijd waarin jullie belangrijke beslissingen moeten nemen. Het inrichten van jullie (nieuwe) woning lijkt dan een van de leukere aspecten van het regelen. Helaas valt dit voor koppels toch wel tegen. Het combineren van twee stijlen is immers zeker niet eenvoudig. Vooral niet wanneer u bij uw partner gaan wonen, of andersom. Dan moet de woning zoals hij was veranderen. In dit blog geven wij drie tips over hoe u er toch voor kunt zorgen dat het huis als een plek van jullie samen voelt. Van de kleine accessoires tot de grote meubelstukken als een bank of eettafel, wij vertellen er meer over.

1. Jullie favoriete items

Iedereen heeft wel van die favoriete items waarmee ze eigenlijk niet zonder kunnen. Van die meubelstukken die je niet kunt missen. Het is dan belangrijk dat u en uw partner allebei de mogelijkheid hebben om dit item mee te nemen, of te laten staan. Maak hierover een afspraak. Kies bijvoorbeeld allebei 3 items die u niet wilt missen. Maar wat vooral belangrijk is, praat met elkaar. Wanneer u zich stilletjes gaat irriteren op bijvoorbeeld een stoel in de woonkamer die u helemaal niet mooi vindt, maar uw partner wel, zorgt dit niet voor een aangename sfeer. Samen kunt u wellicht tot een compromis komen, bijvoorbeeld door de stoel in een andere kamer te zetten, of door er nieuwe kussens voor te kopen.

2. Ga samen shoppen

Laat niet maar een persoon de beslissing nemen over nieuwe meubelstukken, maar ga samen shoppen voor meubilair en accessoires. Zo wordt de inrichting echt van jullie samen. Ga bijvoorbeeld samen op zoek naar een super comfortabele hoekbank waar u gezellig samen op kunt ploffen aan het einde van de dag. Maar ook kleine accessoires kunnen een huis tot een thuis maken. Wat dacht u bijvoorbeeld van mooie kunst aan de muur. Ga dus samen lekker shoppen voor jullie inrichting!

3. Meng jullie smaken

Ten slotte is het nog belangrijk dat het huis echt van jullie samen wordt. Dat doet u door de verschillende smaken te mengen in de vorm van interieurstijlen. Houdt u bijvoorbeeld van groen en natuur, en uw partner van strak en modern? Kies dan voor strakke en moderne meubelstukken, maar zet ook veel planten neer. Houdt u van metaal en hout, maar is vindt uw partner een boho inrichting juist mooier? Richt het huis dan in met industriële meubels en kies voor accessoires met leuke kleuren en patronen. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden!

Wilt u meer inspiratie opdoen voor jullie nieuwe inrichting? Houdt dan onze blog in de gaten, waar we regelmatig interessante artikelen plaatsen over wonen.

Back To Top