skip to Main Content
Isolatieherstel In Zwolle

Isolatieherstel in Zwolle

Bespaar energie door isolatieherstel

Wanneer de spouwmuur van uw huis in Zwolle niet goed geïsoleerd is, verliest uw woning veel warmte. Dit zorgt voor een hogere energierekening, vochtproblemen en extra milieubelasting. Door uw spouwmuur goed te isoleren, vermindert uw gasverbruik tot wel 30%. Bovendien vergroot u uw wooncomfort. In dit blog leest u hoe isolatieherstel in zijn werk gaat en wat de voordelen ervan zijn.

Hoe gaat isolatieherstel in zijn werk?

Veel huizen die tussen 1969 en 1999 geïsoleerd zijn komen in aanmerking voor spouwmuur isolatieherstel. De spouwmuur is de dubbele muur met de ruimte ertussen, die uw woonruimte scheidt van de buitenlucht. Wanneer u geïnteresseerd bent in isolatieherstel, kan een professioneel isolatiebedrijf in Zwolle u adviseren. Een adviseur komt naar uw huis en onderzoekt de staat van de aanwezige isolatie. Hij bepaalt welk materiaal is toegepast en of er voldoende aanwezig is. Indien dit niet het geval is, zijn er twee mogelijkheden: de isolatie kan het best worden bijgeblazen of verwijderd en daarna opnieuw aangebracht.

Spouwmuurisolatie bijblazen

Indien er wordt gekozen voor bijblazen, wordt per vierkante meter in de kruising van de voegen een klein gaatje geboord. Eerst wordt er met lucht geblazen. Daarna wordt het isolatiemateriaal zorgvuldig verlijmd en onder lichte druk in de muur geblazen. Vervolgens wordt gecontroleerd of het isolatiemateriaal overal aanwezig is. Tenslotte worden de gaatjes afgedicht in de kleur van het bestaande voegwerk.

Spouwmuurisolatie verwijderen en weer aanbrengen

Wanneer er wordt gekozen om de spouwmuurisolatie te verwijderen en later weer aan te vullen, worden aan de buitenzijde meerdere grotere openingen gemaakt. In de kruising van de voegen wordt er per vierkante meter een klein gaatje geboord. De isolatie wordt onder druk kapot geblazen en afgezogen met speciale afzuigmachines. Daarna wordt het nieuwe isolatiemateriaal zorgvuldig verlijmd en onder lichte druk in de muur geblazen. Vervolgens wordt gecontroleerd of het materiaal op alle plekken aanwezig is. Tenslotte worden de gaatjes afgedicht in de kleur van het bestaande voegwerk.

De voordelen van isolatieherstel

Wanneer u kiest voor isolatieherstel van uw huis in Zwolle…

  • …krijgt uw pand een uitstekende isolatiewaarde en vochtwering.
  • …is de spouwmuur weer optimaal gevuld en het isolatiemateriaal weer goed verdeeld.
  • …blijft het uiterlijk van uw pand intact.
  • …kan de muur van uw pand blijven ademen, door het dampopen materiaal.
  • …wordt het isolatieherstel vaak binnen één dag uitgevoerd.

Isolatieherstel voor uw woning in Zwolle

Is uw spouwmuur toe aan isolatieherstel? Of wilt u meer informatie over isolatieherstel in Zwolle? Neem dan contact op met een isolatiebedrijf bij u in de buurt. Heeft u ervaring met isolatieherstel? Deel deze gerust via het contactformulier.

Back To Top