skip to Main Content
Alle Voordelen Van Een Open Houthaard

Alle voordelen van een open houthaard

Een open houthaard voor extra sfeer

Overweegt u om een open haard te laten plaatsen? Dan kunt u kiezen tussen een elektrische haard of een open houthaard. Wij geven toch sterk de voorkeur aan een houtgestookte haard. Er gaat niet boven de sfeer van een knisperend vuurtje. Lees hier meer over de voordelen van een open houthaard.

Een open haard zorgt voor sfeer

Een groot voordeel van een open haard, is dat het direct zorgt voor een knusse sfeer in huis. De warmte, de dansende vlammen en het geluid van knapperend hout maken dat u niets liever wilt dan binnen bij het vuur zitten. Een open houthaard maakt van de gewone avondjes op de bank toch iets heel bijzonders.

Een hoog rendement

In een houtgestookte haard kunt u genieten van echte vlammen. Dit werkt niet alleen sfeerverhogend, maar zorgt er ook voor dat u met uw haard een hoog rendement behaalt. Een open houthaard zorgt snel voor veel warmte in de ruimte. In de meeste gevallen heeft een open haard ook een haardplaat, die gemaakt is van gietijzer. Deze plaat wordt tegen de achterwand aan geplaatst. Dit zorgt voor nog eens 50% meer stralingswarmte. Zoekt u een energiezuinige manier om uw woning snel te verwarmen? Dan is een open houthaard een uitstekende keuze!

Geheel naar wens aan te passen

Een ander voordeel van een open houthaard is dat u veel vrijheid heeft in het ontwerp. U kunt een open haard kiezen die helemaal aan uw wensen voldoet en bij uw inrichting past. Kies bijvoorbeeld voor een prachtige landelijk open houthaard of ga juist voor een meer industrieel model. De keuze is geheel aan u! Bezoek een showroom of vraag advies aan een ervaren leverancier om te ontdekken wat de mogelijkheden zijn.

Wilt u ook genieten van een prachtige en sfeervolle open houthaard in huis, maar weet u niet waar u die kunt vinden? Dan kunt u gerust contact met ons opnemen. Wij helpen u graag met het zoeken naar de juiste specialist!

Back To Top