skip to Main Content
Airconditioning In De Slaapkamer, Waarom Het Je Slaap Verbetert

Airconditioning in de slaapkamer, waarom het je slaap verbetert

De voordelen van airconditioning in je slaapkamer

Het is algemeen bekend dat mensen beter kunnen slapen in koude omstandigheden. Toch is dit in de zomer niet altijd te realiseren. Met het warme, klamme weer blijf je vaak nog een aantal keren rollen voordat je eindelijk in slaap valt. Het ene been bovenop de deken, het andere eronder, of nee: toch die andere ook erboven. Het blijft een gevecht om op zoek te gaan naar de juiste houding en temperatuur om in een goede nachtrust te komen. Waarom zou je blijven rollen en stoeien, terwijl je ook gewoon een airconditioning in je slaapkamer kan plaatsen? Een airconditioning kan ervoor zorgen dat je in je slaapkamer geen last hebt van de hitte die zich buiten afspeelt. Er komt frisse en schone lucht uit. Zo heb je toch een koele omgeving, waardoor je beter kunt slapen. Zowel het slaapcomfort als de slaapkwaliteit wordt verhoogd. Ook zorgt een airconditioning ervoor dat er minder insecten en parasieten aanwezig zijn. Je hebt dus minder snel last van muggen die je de hele nacht wakker zoemen. Ook hierdoor kun je beter slapen. En beter slapen zorgt voor een betere gezondheid!

Een einde aan de roddel dat slapen met airconditioning slecht voor je is

Je hebt vast wel eens horen zeggen dat slapen met de airconditioning aan slecht voor je is. Daar moet je zeker niet naar luisteren. Er zitten geen gezondheidsrisico’s aan het slapen met airconditioning. Wanneer je kamer verkoeld wordt door een airconditioning slaap je niet alleen veel beter, maar het is ook gezonder voor je doordat schimmelvorming wordt voorkomen. Ook verminderd een airconditioning allergieën, doordat stoffen als pollen buiten worden gehouden. De luchtkwaliteit wordt door een goede airconditioning verbeterd. Ook uitdroging wordt tegengegaan en je eigen lichaamstemperatuur raakt niet oververhit. Daarbij is het hartstikke veilig om je airconditioning aan te laten staan in de nacht.

Gebruik je airconditioning goed!

Dus waarom zou je blijven rollen en stoeien, terwijl je ook gewoon een airconditioning  in je slaapkamer kan plaatsen? Het is dan wel noodzakelijk dat je je airconditioning goed gebruikt. Wanneer je je airconditioning bijvoorbeeld niet goed onderhoud en regelmatig schoonmaakt, kunnen er vervelende stofjes in de lucht terecht komen waardoor allergieën wel worden gestimuleerd. Daarnaast is het belangrijk dat je de airconditioning ook niet te koud zet. De ideale slaapkamertemperatuur is vaak tussen de 16 en 20 graden. Houd er ook rekening mee dat je een stille airconditioning koopt. Niks is vervelender dan dat je niet kan slapen doordat de airconditioning te veel lawaai maakt.

Wil je meer informatie over het verbeteren van je gezondheid? Kijk dan nog even hier!

Back To Top