skip to Main Content
3 Tips Voor Het Voorkomen Van Lekkage Bij Een Pannendak

3 tips voor het voorkomen van lekkage bij een pannendak

3 tips voor het voorkomen van lekkage bij een pannendak

Lekkage dak voorkomen, zo doe je dat

Lekkages op het dak zijn niet leuk. Bovendien lijken ze precies op te komen als je geen tijd of zin hebt om het op te lossen. Toch zijn daklekkages op een pannendak een van de meest voorkomende lekkages in woningen. Een daklek kan vele oorzaken hebben. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er een daklekkage ontstaat na een hevige storm, of omdat je dakgoot lange tijd niet geleegd is geweest. Wij geven je drie tips om daklekkage op pannendaken te voorkomen. Lees snel verder!

1. Voer regelmatig een dakinspectie uit

Het is geen leuke taak, maar het moet toch eens gebeuren. Het onderhoud van je dakpannen kan een groot verschil maken in hoe vaak je te maken hebt met een daklekkage. Je kunt je dak ook laten nakijken door een gespecialiseerd bedrijf, mocht je het zelf niet kunnen doen. Laat je pannendak in ieder geval meerdere keren per jaar controleren. Een dakdekker kan voor je controleren of de dakpannen nog recht liggen en er eventueel iets aan repareren als dat niet het geval is.

2. Leeg eens per jaar je dakgoten

Is de herfst net voorbij? Dan zit je dakgoot gegarandeerd vol met vuil en bladeren van de bomen. Het onderhouden van je dakgoot is belangrijk om lekkage in de dakgoot te voorkomen. Als je hem niet af en toe schoonmaakt, kan hij verstopt raken. En dan is het foute boel. Het wordt aanbevolen om je dakgoot minimaal één keer per jaar in de herfst schoon te maken. Zijn je dakgoten erg hoog? Dan kun je er altijd voor kiezen om een ​​gespecialiseerd bedrijf in te huren dat de klus voor je kan klaren. Zo kan je dakgoot ook direct op schade worden gecontroleerd.

3. Controleer de omgeving van je woning

Daklekkage kan ook worden veroorzaakt door onvoorziene omstandigheden, zoals een hevige storm of hagel. Grote takken van bomen die in de buurt van je huis staan, kunnen bijvoorbeeld afbreken en op je dak terechtkomen. Dit veroorzaakt niet alleen schade, maar het kan ook leiden tot (nog) meer schoonmaakwerk. Zorg er dus voor dat je het gebied rond je huis goed controleert op losse takken en andere aangroei, en snoei het zo kort mogelijk van je daken weg. Zo voorkom je ernstige daklekkage.

Heb jij zelf nog een goede tip om daklekkage te voorkomen? Neem contact met ons op!

Back To Top