skip to Main Content
Uw Airco Installatie In 4 Stappen

Uw airco installatie in 4 stappen

Hoe installeert u een airco?

Airco’s zijn in verschillende typen te verkrijgen. Er bestaan aircosystemen waarmee je enkel één kamer koelt, maar ook airco’s die meerdere ruimtes koelen. De installatie van uw airco is afhankelijk van het type. Aircosystemen om meerdere kamers mee te verkoelen, ook wel multi-split aircosystemen, bestaan uit meerdere units. Deze units moeten met elkaar verbonden worden. Dit is een hele andere manier van installeren dan een split airco, waarbij u maar één unit heeft om één kamer te verkoelen. Wij geven u in dit blog de 4 stappen om uw airco te installeren.

1. Bepaal de plaats

Allereerst moet u bepalen waar u de buiten- en binnenunit wilt plaatsen. Hierbij moet u rekening houden met een aantal factoren:

  1. De wand moet stevig zijn.
  2. U moet de airco op minstens 2 meter hoogte hangen, zodat de luchtstroom voor u niet hinderlijk is.
  3. Uw units moeten goed te bereiken zijn voor onderhoud

2. Het installeren van de units

U heeft de plaats voor uw airco’s bepaald. Nu kunt u de units installeren. Dit moet u altijd laten doen door een ervaren installateur. Een installateur weet precies hoe de koeltechnische leidingen, elektrische leidingen en condensafvoer geplaatst moeten worden om uw aircosysteem goed te laten werken.

3. Leidingen leggen, stroomkabels aanbrengen en condensafvoer plaatsen

De installateur zorgt ervoor dat de koelvloeistof door de geïsoleerde leidingen stroomt. Daarnaast, sluit hij de units aan op het stroomnet door uw aircosysteem van stroomkabels te voorzien. Tot slot moet er een afvoerbuisje geplaatst worden om het condenswater af te voeren.

4. De airco testen

Test altijd het hele systeem wanneer u een airco installeert. Een installateur doet dit door middel van een druktest met droge stikstof. Door daarna het circuit vacuüm te zuigen, verwijdert hij alle vocht en lucht uit de leidingen. Werkt alles? Dan is uw airco installatie geslaagd!

Voor meer informatie over het installeren van airco’s kan u contact met ons opnemen via het contactformulier.

Back To Top