skip to Main Content
Airconditioning Voor Bedrijven

Airconditioning voor bedrijven

Waarom u juist in het najaar een airco moet laten installeren

Zodra de temperaturen dalen en de bomen hun blaadjes beginnen te verliezen, denkt u niet snel aan airconditioning. Maar juist het najaar is de ideale tijd om een airco voor uw bedrijf aan te schaffen. Waarom dat is? Dat leest u in ons blog!

Airco kopen in het najaar

In de zomer, zodra het écht heet begint te worden, besluiten veel bedrijven en particulieren een airco te laten installeren. Vaak zijn airco’s in de zomer dan ook rap uitverkocht zodra de temperaturen boven de 30 graden uitkomen. Het is daarom verstandig om in het najaar een airco aan te schaffen. Dan hebben bedrijven ruim de tijd en kan installatie in uw bedrijf veel beter gepland worden in samenspraak met uw agenda.

Doe het niet te laat

De winter lijkt een ideale tijd om een airco te laten installeren maar vergis u niet. Ook in de winter hebben airco bedrijven het druk. Voornamelijk met het installeren van verwarmingen, cv-ketels en warmtepompen. Als bedrijven die bezig zijn met klimaatbeheersing alleen maar airco’s zouden maken, zou dat betekenen dat ze alleen maar in de zomer een business zouden hebben. Dat werkt natuurlijk niet. Daarom heten deze bedrijven vaak HVAC-bedrijven: Heating, Ventilation en Air Conditioning. Deze Engelse afkorting wordt ook in het Nederlands vaak gebruikt. De ideale tijd is dus in het najaar, of eventueel het voorjaar. Dit omdat de temperaturen dan niet de ene of de andere kant uitschieten. Dan is het relatief rustig en weet u zeker dat u op tijd bent.

Soorten airco’s

Afhankelijk van uw wensen en de grootte van uw bedrijf, is de ene airco beter geschikt dan de andere. In grote lijnen kunnen airco’s worden onderverdeeld in drie categorieën:

  • Single Split Airco: geschikt voor een (kleine) winkel of pand
  • Multi-split Airco: geschikt voor in bijvoorbeeld uw winkel + kantoor
  • VRF-Systemen: geschikt voor als uw bedrijf uit meerdere ruimtes bestaat

Waarop letten bij de aanschaf van een airco voor uw bedrijf

Let er bij de aanschaf van een airco voor uw bedrijf dus goed op hoe groot uw bedrijf is. Hoeveel ruimtes moeten er gekoeld worden in de zomerdagen en hoe groot zijn die ruimtes? En laat de airco tenslotte altijd installeren in het najaar. Dan weet u zeker dat deze op tijd geplaatst is voor de aankomende zomer.

Doe altijd goed onderzoek of schakel een expert in op het gebied van airconditiong voor in bedrijven. Heeft u een eigen bedrijf met airconditioning? Deel uw ervaringen dan met ons via het contactformulier.

Back To Top