skip to Main Content

Aan deze tekenen kunt u ongedierte herkennen

Ongedierte uit uw woning verwijderen

Denkt u dat zich ongedierte in uw woning verstopt? Maar weet u dat niet zeker? In dit blog vertellen we meer over de tekenen waaraan u enkele van de meest voorkomende soorten ongedierte kunt herkennen. Dan is het alleen nog nodig om het ongedierte uit uw woning te verwijderen. Wij raden aan om dit niet zelf te doen, maar een specialist in te schakelen. Zelf is het namelijk erg lastig om de beesten grondig te verwijderen. En als er ook maar een paar blijven zitten, is de kans groot dat het ongedierte in een mum van tijd weer terug is. Gelukkig gaat de ongediertebestrijding in Barneveld snel bij u aan de slag. Voor nu vertellen we meer over de verschillende tekenen waaraan u ongedierte kunt herkennen.

Muizen en ratten

Muizen en ratten zijn niet alleen onhygiënisch, maar kunnen ook nog verschillende ziektes met zich meedragen. Daarom is het belangrijk om ze snel te herkennen en te laten verwijderen. Muizen en ratten zijn altijd op zoek naar voedsel en warmte. Daarom komen ze vaak voor in keukens. Het eerste wat u van een muis zult zien, zijn waarschijnlijk de uitwerpselen. De urine van ratten ruikt sterk naar ammoniak. Ook knagen ze graag op verschillende dingen om hun tandjes op lengte te houden, en kunt u ze soms in de muren of onder de vloer horen krassen. Ten slotte kunnen ze ook een vetspoor achterlaten, wat u herkent aan smalle, langwerpige bruine spoortjes.

Bedwantsen

Bedwantsen komen het meest voor wanneer u op vakantie geweest bent. Ze komen in uw kleren of bagage terecht in bijvoorbeeld uw hotelkamer of in de trein. Bedwantsen zijn redelijk lastig te herkennen en bestrijden. Ze verstoppen zich overdag in naden en kiertjes, en komen ‘s nachts tevoorschijn. De eitjes van de bedwantsen zijn ongeveer 1 mm. Ze leggen de eitjes in de naden van matrassen of andere kleine openingen. De larven worden ook wel nimfen genoemd. Ze moeten nog groeien, dus ze beginnen zich te voeden met bloed. De larven zijn doorzichtig, waardoor het lijfje rood kleurt als ze bloed drinken. Volwassen bedwantsen zijn ongeveer 5 mm lang, en kunnen alleen kruipen, dus niet vliegen of springen. Bedwantsen herkent u vooral aan uw lichaam wanneer ze gebeten hebben: een rij bultjes op uw huid, vooral in de nek, handen, armen en benen. U kunt bedwantsen zien lopen als u goed kijkt.

Vlooien

Vlooien zijn niet alleen een plaag voor mensen, maar ook voor dieren. Ze houden van warme vochtige plekken en verstoppen zich, net als bedwantsen, vaak in het matras. Vlooien kunnen hoog springen, en je zou ze op het bed, of in de katten- of hondenmand kunnen zien bewegen. Net als bij de bedwants zijn ook de eerste tekenen van vlooien op de huid te vinden. Het ziet eruit als een rood bultje met een wit of rood stipje in het midden. Ze kiezen voor plekken als oksels, liezen, onderbenen en voeten. De bultjes kunnen flink jeuken, en sommige mensen zijn zelfs allergisch.

Nu u weet waaraan u het ongedierte herkent, is het belangrijk om snel een goede ongediertebestrijder te vinden. Neem contact op, en wij helpen u met het vinden van een betrouwbare verdelger bij u in de buurt.

Back To Top