skip to Main Content
Met Uw Kind Naar De Tandarts

Met uw kind naar de tandarts

Voor het eerst naar de tandarts

Gaat u binnenkort voor het eerst met uw kind naar de tandarts in Zaandam? Dat kan voor zowel ouder als kind best spannend zijn. In dit blog vertellen wij u daarom graag hoe u dit het best aan kunt pakken.

Uw kind voorbereiden op het tandartsbezoek

Voor een kind is een eerste tandartsbezoek een vreemde en soms enge ervaring. Ze komen voor het eerst in een nieuwe omgeving waar een vreemde met een mondkapje op in de mond wil kijken. Natuurlijk is het het prettigst wanneer uw kind ontspannen en zonder angst naar de tandarts gaat. Het kan enorm schelen wanneer u uw kind voorafgaand aan het eerste tandartsbezoek goed voorbereid.

Tips om het tandartsbezoek voor te bereiden

Dit kunt u doen door te vertellen wat de tandarts zal gaan doen. Als uw kind nog vragen heeft, dan geeft u zo goed mogelijk antwoord. Weet u het antwoord niet? Stel dan voor om het samen aan de tandarts te vragen. Verder is het belangrijk om niet over pijn te praten, zodat uw kind dit concept niet associeert met de tandarts. Beloof geen cadeautjes, dan zal uw kind denken dat het iets moet doorstaan. Het is belangrijk dat u de boodschap afgeeft dat het normaal is om naar de tandarts te gaan en dat het niet nodig is om bang te zijn. Het kan helpen om de favoriete knuffel van uw kind mee te nemen om een veilig gevoel te geven.

Vragen?

Heeft u nog vragen over het eerste tandartsbezoek van uw kind? Neem dan gerust contact met ons op. Wij geven graag meer informatie.

Back To Top