skip to Main Content
Hoe Lang Gaat Een Auto Mee Voordat Hij Naar De Sloop Moet?

Hoe lang gaat een auto mee voordat hij naar de sloop moet?

Welke auto gaat het vaakst naar de sloop

Het is natuurlijk geen wedstrijd, maar het zijn wel leuke weetjes als het gaat om wanneer een auto rijp is voor de sloop en om te ontdekken welke auto dat is. Hier op PCB de Windroos gingen we op onderzoek uit en kwamen we tot de onderstaande conclusies. Wellicht kun u er uw voordeel mee doen en weet u wanneer u bij een autosloperij moet aankloppen om uw auto aan te bieden.

De statistieken

Allereerst enkele sloopauto statistieken, Dan weet u waarover het gaat. Een auto gaat in Nederland gemiddeld 18 jaar mee van nieuw uit de garage tot rijp voor de sloop. Per jaar worden ongeveer 230.000 auto’s afgemeld voor demontage. Een sloopauto kan (op enkele voertuigsoorten na) alleen door een RDW erkend demontagebedrijf worden gesloopt. Zij zorgen ervoor dat de registratie in het kentekenregister van de RDW wordt beëindigd, zodat het voertuig niet meer op uw naam staat.

Recyclen van auto-onderdelen

Sinds 1997 lukt het de autodemontagesector om minstens 85 procent van het totaalgewicht van alle sloopauto’s zinvol te hergebruiken. Sinds 2010, ruim voordat het in 2015 Europees verplicht werd, lukte dat al voor ruim 95 procent en sinds 2016 zelfs meer dan 98 procent. In 2020 recyclen we in Nederland maar liefst 98,4 procent van het gewicht van de auto. Wat aan restmateriaal overblijft kunt u meenemen in een boodschappentasje.

Welke auto wordt het meest gesloopt?

En dan nu de hamvraag: welke auto wordt het meest gesloopt? Experts weten te melden dat dat in 2018 de Ford Ka was. Die informatie halen zij uit een goed sluitend systeem: via ORAD. Hier worden auto’s afgemeld. Door dit nauwkeurig te volgen, weten we ook precies hoeveel auto’s er gerecycled zijn in 2018 en welk type auto het vaakst werd afgemeld voor demontage en dus het meeste naar de sloop werd gebracht. Daaruit blijkt dat de Ford Ka het meest werd afgemeld, gevolgd door de Ford Focus en de Volkswagen Polo op nummer drie.

Denkt u nu: ‘dat klopt voor geen meter!’ Laat ons dan weten hoe u denkt over sloopauto’s. Laat uw bericht achter via ons contactformulier hier op de website.

Back To Top