skip to Main Content

Juiste laadpaal tips

Juiste laadpaal tips

3 Tips voor de juiste laadpaal

Ben jij de trotse eigenaar van een elektrische auto? Dan heb je vast al weleens nagedacht over een eigen laadpaal in of aan huis. Het aantal elektrische wagens neemt snel toe in heel Nederland en daarmee ook het aantal oplaadpunten en laadpalen. Het aantal mensen met een elektrische wagen stijgt echter harder dan het aantal oplaadpunten. Als je niet in de rij wilt staan bij openbare oplaadpunten en jouw auto wilt kunnen opladen wanneer je maar wilt, is een eigen laadpaal ideaal! Maar waar let je nu op bij het aanschaffen van een laadpaal? In dit blog geven we je 3 handige tips voor de juiste laadpaal.

1. Laadpaal of wallbox?

Afhankelijk van waar je jouw oplaadpunt wilt en hoeveel ruimte je hebt, kun je kiezen voor een laadpaal of een wallbox. Een wallbox kun je aan de muur bevestigen. Je bespaart op die manier ruimte in de garage of op de oprit. Zo kun je, ondanks wat minder ruimte in of aan huis, toch jouw auto thuis opladen.

2. Denk na over de plek

Denk vooral goed na over de plek waar de laadpaal of wallbox komt. Zodra deze eenmaal geïnstalleerd is, is deze nagenoeg niet meer te verplaatsen. Wat voor jou de juiste plek is, hangt vooral af van jouw auto en aan welke kant de stekker erin gaat. Bij de Tesla gaat de stekker er links achter in en bij een Nissan Leaf voor in de neus. Denk ook goed na over hoeveel auto’s er opgeladen moeten worden. Wil je meerdere auto’s opladen? Dan is een centrale plek in de garage of op de oprit handig. Wil je de laadpaal plaatsen op grond van de gemeente? Vergeet dan vooral niet een vergunning aan te vragen. Houd er in dat geval ook rekening mee dat de laadpaal ook door andere mensen gebruikt mag worden.

3. Check de aansluiting

Wat erg belangrijk is voor het kopen van een laadpaal is het controleren of je een 1- of 3-fase aansluiting hebt. Dit controleer je op de elektriciteitsmeter of bij de energiemaatschappij. Is jouw wagen geschikt voor een 3-fase laadpaal? Dan is het aan te raden hier gebruik van te maken. Het vermogen van een 3-fase laadpaal is namelijk aanzienlijk hoger. Hiermee is jouw auto dan ook aanzienlijk sneller opgeladen.

Klaar voor de laadpaal

Met deze tips ben je er klaar voor om de juiste laadpaal of wallbox aan te schaffen. Gelukkig heeft een beetje expert een groot assortiment in huis. Wij wensen je alvast veel plezier met het uitzoeken van jouw laadpaal!

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Stel ze gerust via ons contactformulier.

Back To Top