skip to Main Content
Airco Op Kantoor En Corona: Hoe Zijn Ze Verbonden?

Airco op kantoor en corona: hoe zijn ze verbonden?

Connectie tussen airco en corona

Elk jaar wordt het weer warmer in Nederland. Om ervoor te zorgen dat personeel in de zomermaanden ook prettig kan werken, kiezen steeds meer werkgevers ervoor om airconditioning te installeren. Maar, nu in tijden van corona, is er natuurlijk heel veel veranderd. Is airco op kantoor in verband met corona verstandig? Wij vertellen er meer over in dit blog.

Niet airco, maar ventilatie is cruciaal

Veel mensen denken dat airconditioning een van de manieren is waarop het coronavirus verspreid wordt. Uit verschillende onderzoeken is echter gebleken dat de airconditioning best aan mag, omdat die niet het probleem is, maar de ventilatie in een ruimte. De gedachte dat airco het virus verder kan verspreiden, komt van een Chinees onderzoek. In China deden ze een simulatie om te kijken of er een verband is tussen de luchtstroom van de airconditioning en verspreiding van het virus. Zij vonden inderdaad een verband. Echter was er in het onderzoeksverslag sprake van minder dan 1 liter/seconde per persoon aan verse luchttoevoer. Dat is ontzettend weinig. In een gewoon Nederlands kantoor is er sprake van minimaal 10 liter/seconde per persoon. Uit verder onderzoek, toen de simulatie opnieuw uitgevoerd werd, bleek dat ventilatie veel belangrijker was, en dat de airconditioning dan gerust aan mag. U moet wel goede ventilatie beschikbaar maken van minimaal 15 liter/seconde per persoon.

Voorkom ziekte, maak de filter schoon

Het feit dat de airconditioning verspreiding van het coronavirus niet veroorzaakt, betekent niet dat u van de airco niet ziek kunt worden. In een airco unit zit namelijk een filter. Die zorgt ervoor dat de lucht gefilterd teruggevoerd wordt in de ruimte, want stof en vuil blijft in de filter zitten. Als u hem niet genoeg schoonmaakt, komt er alleen maar meer stof en vuil de ruimte in. Dat kan voor allergieën en andere gezondheidsproblemen zorgen. Gelukkig zijn er bedrijven die niet alleen airco’s installeren, maar ze ook periodiek onderhouden. Zo hoeft u er zelf dus niet meer aan te denken!

Nu het rustig is op kantoor, en de temperatuur buiten daalt, is het de perfecte tijd om een airco unit te laten installeren. Neem contact met ons op, en wij helpen u met het vinden van een betrouwbare specialist bij u in de buurt.

Back To Top