skip to Main Content
Zonnepanelen Op Loods

Zonnepanelen op loods

Zonnepanelen op loods, hoe en waarom?

Zonnepanelen op een loods laten plaatsen

Heeft u een loods bij uw woning of bedrijf? Dan kunt u zonnepanelen op het dak van de loods laten plaatsen. Een loods heeft vaak een redelijk plat dak en een groot dakoppervlak. Dit is de ideale combinatie voor zonnepanelen. Bovendien maakt u dan nuttig gebruik van deze lege ruimte. Met zonnepanelen op uw loods heeft u een lagere energierekening en eventueel extra inkomen. Bovendien helpt u met groene energie mee aan een meer duurzame wereld. Lees hier meer over zonnepanelen op een loods.

Voordelen van zonnepanelen op loodsen

  • Het dak van een loods is ideaal voor zonnepanelen
  • U maakt optimaal gebruik van de ruimte
  • U wekt lokale duurzame energie op
  • Zonnepanelen op een loods zijn kantelbaar, waardoor ze extra veel licht vangen
  • U bespaart op uw energierekening en kunt extra opgewekte stroom doorverkopen

De voorbereiding

Er zijn een aantal dingen die u moet doen, voor u zonnepanelen op een loods kunt laten plaatsen. Allereerst is het goed om uw dak te laten controleren. Een onafhankelijk bouwbedrijf berekent het beschikbare dakoppervlak en de draagkracht van het dak. Daarnaast is het goed om de dakbedekking te inspecteren. Is het dak ouder dan 25 jaar? Dan kunt u het dak beter laten vervangen. Begin daarom pas met het plaatsen van de zonnepanelen als de kwaliteit van het dak in orde is. En gaat u zelf een loods bouwen? Vraag dan van tevoren hoe u tijdens het bouwen rekening kunt houden met het plaatsen van zonnepanelen op de nieuwe loods.

Geld besparen met zonnepanelen

Met zonnepanelen kunt u zorgen voor een lagere energierekening. U wekt namelijk het grootste deel van uw stroom zelf op met de zonnepanelen. Bovendien kunt u opgewekte energie die u niet gebruikt weer verkopen. Bijvoorbeeld aan uw eigen energieleverancier. Zo bespaart u niet alleen geld, maar verdient u het zelfs met de zonnepanelen. Daarnaast zijn er verschillende subsidies beschikbaar gesteld. Zo biedt de overheid de SDE++ subsidie aan voor bedrijven. Verdiep u goed in de mogelijkheden voor subsidies, zowel landelijk als regionaal. Zo zijn zonnepanelen op uw loods zeker een slimme investering!

Back To Top