skip to Main Content
Zo Kunt U Uw Woning Verduurzamen

Zo kunt u uw woning verduurzamen

Groene stroom

Alle kleine beetjes helpen. Dit principe geldt voor veel dingen, en een beter milieu is er geen uitzondering op. U kunt in uw eigen huis kleine beslissingen maken die later, als we het allemaal doen, een groot effect kunnen hebben. Zo kunt u beetje bij beetje uw huis verduurzamen voor een betere wereld. Overstappen naar groene stroom is bijvoorbeeld iets wat u redelijk eenvoudig kunt doen. In dit blog leest u enkele tips die u thuis kunt uitvoeren om uw woning te verduurzamen.

Betere isolatie, beter milieu

Eén van de grootste problemen tegenwoordig is het grote en veelvuldige gebruik van gas. Een manier om dit te verminderen is bijvoorbeeld door de verwarming uit te doen als u gaat slapen of als u niet thuis bent. Op de lange termijn kan dit al een groot positief effect hebben op het milieu. Ook is het de moeite waard om te investeren in goed isolatie. Dan blijft uw huis langer koel in de zomer, en langer warm in de winter. Zo bespaart u ook nog eens op uw gasrekening omdat u niet zo hard hoeft te stoken.

Uw woning verwarmen zonder gas

Verminderen met gasverbruik is natuurlijk goed, maar helemaal geen gas gebruiken is uiteraard nog veel beter. Met een elektrische warmtepomp heeft u namelijk helemaal geen gasaansluiting meer nodig om uw huis en uw water te verwarmen. In plaats van een cv-ketel gebruikt u dan dus de warmtepomp.

Zelf groene stroom maken met zonnepanelen

Wilt u stroom gebruiken ter vervanging van gas? Dan kunt u het beste switchen naar groene stroom. Deze kunt u voordelig zelf opwekken, wanneer u zonnepanelen laat plaatsen. Op die manier is uw huis helemaal duurzaam en levert u een bijdrage aan een beter milieu. Zonne-energie is, naast goed voor het milieu, ook nog eens goed voor uw portemonnee. U bespaart namelijk al snel op uw energierekening.

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Back To Top